Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke kjøp aksjer nå

Analysesjef Viktor Jakobsen i DnB advarer privatpersoner sterkt mot å kjøpe aksjer og aksjefond i dagens marked. Årsaken er finanskrisen i Asia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For en måned siden trodde de fleste profesjonelle aktørene at aksjemarkedet ville stige kraftig i år. Nå er tonen en annen, skriver Dagens Næringsliv.

- Jeg vil sterkt fraråde privatpersoner å gå inn i aksjemarkedet i dag. Risikoen er nå så stor at det er best å vente, og dagens marked er ikke gunstig for ikke-profesjonelle investorer som ikke følger markedet fra dag til dag, sier analysesjef Viktor Jakobsen. Han tror ikke den fulle oversikten over finanskrisen i Asia vil foreligge før i mars.

- Først da vet vi noe mer om hva som faktisk foregår og hvor dyp krisen er, sier Jakobsen. Han er også bekymret over usikkerheten rundt olje- og råvareprisene, og tror i tillegg at vårens lønnsoppgjør kan bli en meget kostbar affære som vil svekke Norges konkurranseevne i forhold til utlandet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!