Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke klare til å tilgi Amanda Knox

Familien til avdøde Meredith Kercher tror fortsatt at hun var delaktig i drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Familien til den drepte britiske utvekslingsstudenten Meredith Kercher (21) sier at de fortsatt tror Amanda Knox (24) var delaktig, og at de ikke er i stand til å tenke på tilgivelse, ifølge ABC News.

Amerikanske Knox og hennes italienske ekskjæreste Raffaele Sollecito ble opprinnelig kjent skyldig for det brutale drapet i den italienske byen Perugia i 2007, men frikjent i den nesten ett år lange ankesaken som avsa sin kjennelse i går.

- Vi var fornøyd med den opprinnelige dommen. Ingenting har forandret seg, sier avdødes søster, Stephanie Kercher, ifølge ABC News.

- Brutaliteten er glemt Seks jurymedlemmer og to dommere konkluderte i går med at bevisene mot Knox og Sollecito ikke holdt.

Knox ble imidlertid funnet skyldig i falske beskyldninger mot politiet og dømt til tre års fengsel. Staffen er allerede sonet og hun er løslatt. Det er ventet at hun flyr hjem til USA i dag, ifølge nyhetsbyrået AP.

FRIKJENT: Amanda Knox' italienske ekskjæreste Raffaele Sollecito ble frikjent i ankesaken. Foto: REUTERS/Pietro Crocchioni/SCANPIX
FRIKJENT: Amanda Knox' italienske ekskjæreste Raffaele Sollecito ble frikjent i ankesaken. Foto: REUTERS/Pietro Crocchioni/SCANPIX Vis mer

- Det er veldig vanskelig å snakke om tilgivelse på dette tidspunktet, med all medieoppmerksomheten rundt saken. Og den tiltalte er involvert i dette. Brutaliteten i det hele er blitt glemt. Det kommer et punkt når det vi kjemper mot bare er en PR-maskin, sier broren Lyle Kercher.

Den britiske utvekslingsstudenten Kercher ble funnet delvis naken, drept og ille tilredt på sitt eget soverom, med flere kutt i halsen og tegn på seksuelle overgrep. Rettsmedisinere har konkludert med at dødsårsaken var blodtap og kvelning.

Oppdaterer film I første runde hevdet retten at Sollecito og Knox, som delte rom med Kercher, hadde vært narkopåvirket og fått Kercher med på en sexlek, før de skar over strupen på 21-åringen.

Knox ble da dømt til 26 år i fengsel. I ankesaken ble kjennelsen sterk kritisert av uavhengige krimteknikere, som omtalte politiets bevis i skarpe ordelag og kalte det upålitelig.

I begge rettsrunder er det blitt vist svært sterke obduksjonsbilder av liket.

DREPT: Britiske Meredith Kercher (21) var utvekslingsstudent i Italia da hun ble drept 1. november 2007. Foto: AP Photo/Italian Police/SCANPIX
DREPT: Britiske Meredith Kercher (21) var utvekslingsstudent i Italia da hun ble drept 1. november 2007. Foto: AP Photo/Italian Police/SCANPIX Vis mer

- Du ville funnet det svært vanskelig å tilgi noen som hadde gjort dette mot en du er glad i, fortsetter Lyle Kercher ifølge ABC News.

Doplangeren Rudy Guede (22) er dømt for drapet. Han har ikke anket og soner dommen på 16 år i fengsel.

Det er også laget en tv-film om saken med «Heroes»-stjerna Hayden Panettiere i rollen som Amanda Knox. Tv-kanalen Lifetime annonserer nå at de vil oppdatere filmen med tekstplakater på starten og slutten som opplyser om frikjennelsen, melder buisinessinsider.com.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!