Ikke klart hva som skal skje med hundene som bet

Politiet har ennå ikke tatt stilling til hva som skal skje med de tre hundene som gikk til angrep på tre personer i Mandal torsdag ettermiddag.

I FORVARING: En av de tre kamphundene står fortsatt i forvaring hos Falck i Mandal. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
I FORVARING: En av de tre kamphundene står fortsatt i forvaring hos Falck i Mandal. Foto: Per Flåthe / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi ønsker fortsatt å gjennomføre flere vitneavhør før vi bestemmer oss for hva som skal skje med de tre hundene som er nå plassert i kennel, sier politiadvokat i Agder politidistrikt Terje Kaddeberg Skaar til Fædrelandsvennen.

De tre personene som ble angrepet var et to år gammelt barn, hans mor og hennes bror. Hundene som angrep, hadde rømt fra en hage i nærheten. De gikk først til angrep på den lille gutten, og deretter på kvinnen og mannen da de forsøkte å berge barnet.

De tre hundene ble torsdag sendt til Mandal Hundesenter i påvente av at politiet skal ta stilling til om en eller flere av dem skal avlives som følge av hendelsen.

- Vi har ikke ressurser til å etterforske denne saken i løpet av helgen, så vi kommer ikke til å fatte noen avgjørelse før til uka, sier Kaddeberg Skaar.

Den 23 år gamle hundeeieren er pågrepet av politiet og siktet for brudd på hundeloven og for legemsbeskadigelse eller -fornærmelse. Han erkjenner ikke straffskyld.

To av hundene er en blanding av rottweiler og dobermann, mens den tredje er en fransk mastiff. Dersom det blir vedtatt å avlive en eller flere av dem, kan hundeeieren anke. Dermed kan det gå noen uker før hundenes skjebne er endelig avgjort.

(NTB)