Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke kle dere som tøser

Politimann tråkket i salaten. Nå går tusenvis i USA og Canada i «tøsemarsj».

TØSEMARSJ: Carmen Chan deltok i protestmarsjen i Toronto 3. april, etter at en politimann hadde oppfordret kvinnelige studenter til å unngå å «kle seg som tøser»I.Foto: AP/The Canadian Press/Toronto Star, Richard Lautens
TØSEMARSJ: Carmen Chan deltok i protestmarsjen i Toronto 3. april, etter at en politimann hadde oppfordret kvinnelige studenter til å unngå å «kle seg som tøser»I.Foto: AP/The Canadian Press/Toronto Star, Richard Lautens Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En ny protestbevegelse brer om seg i USA og Canada etter at en politimann oppfordret kvinnelige studenter til å «unngå å kle seg som tøser», melder BBC.

Tusenvis av mennesker deltar i demonstrasjoner, såkalte tøsemarsjer, for å markere sin avsky mot denne type holdninger. Målsetningen er å sette fokus på en ukultur hvor offeret og ikke overgriperen får skylda, hevder arrangørene.

Mer enn 3000 mennesker deltok i en tøsemarsj i Toronto i forrige måned. Nå er en tilsvarende demonstrasjon på trappene i Boston.

- Protest mot ukultur Nær 2500 personer er allerede påmeldt helgas tøsemarsj i Boston via Facebook.

- Marsjen er en protest mot en ukultur som vi mener er for overbærende når det kommer til voldtekt og seksuelle overfall, sier Boston-arrangør Siobhan Connors og legger til:

- Vi vil skape bevissthet rundt skammen og ydmykelsen kvinner fremdeles opplever når de viser fram sin seksualitet, sier 20-åringen til nyhetsbyrået Associated Press.

Politimannen Michael Sanguinetti tråkket virkelig i salaten da han holdt en tale for ei gruppe jusstudenter i Toronto tidligere i år.

Flere marsjer - Jeg synes vi snakker rundt grøten. Selv om jeg er blitt fortalt at jeg ikke bør si dette, mener jeg at kvinner bør unngå å kle seg som tøser for ikke å ende opp som ofre, uttalte politimannen.

Sanguinetti har seinere unnskyldt seg for sine uttalelser, og har fått ei disiplinær skrape av sin arbeidsgiver.

Like fullt har hans kanskje ikke så velvalgte ord satt tøsemarsjer i sving. Ikke bare i Toronto, men også i Dallas, Asheville og i Ottawa.

I tillegg til Boston, er nye marsjer planlagt i Seattle, Chicago, Philadelphia, Reno og Austin.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media