Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ikke kommunestreik i Oslo

Partene kom i natt til enighet, dermed vil det fortsatt være parkeringsvakter i gatene i dag - og ansatte på jobb i SFO.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like etter klokka 2 i natt kom meldingen om at det ikke ble streik blant de kommuneansatte i Oslo. Da hadde meklingen pågått på overtid i nesten to timer.

Forslaget betyr at de kommuneansatte får en lønnsvekst på nivå med arbeidstakere i kommunesektoren i resten av landet.

YS Kommune Oslo er godt fornøyd med en meklingsløsning som sikrer reallønnsvekst for alle ansatte.

- Resultatet oppfyller kravet om reallønnsøkning for ansatte i Oslo kommune, og innenfor samme økonomiske ramme som kommunal sektor for øvrig, i overkant av 4,6 prosent, sier Sveinung Berger, forhandlingsleder i YS-K Oslo.

 • Minstelønna er oppjustert til kroner 197 300. Opptil lønnstrinn 21 gis et tillegg på 3000 kroner. Fra lønnstrinn 22 og oppover gis et differensiert prosenttillegg på lønnen.

  - Kommunen la vekt på å unngå arbeidskonflikt, og valgte derfor å akseptere forslaget til løsning, sier finansbyråd André Støylen (H).

  Hadde ikke meklingen fører fram, ville blant annet 71 parkeringsvakter organisert i Norsk Kommuneforbund eller Kommunalansattes fellesorganisasjon erstattet bøteblokker med løpesedler.

  Mindre populært blant publikum hadde det nok vært at 567 ansatte ved skolefritidsordningen vil bli tatt ut i en streik. 82 medlemmer i Norsk Helse- og Sosialforbund som jobber ved institusjoner og i hjemmetjenesten var også en del av streikeuttaket.

  Utdanningsgruppenes Hovedorganisasjon varslet at de ville ta ut 80 medlemmer. Det dreide seg både om førskolelærere, fysioterapeuter, ergoterapeuter og sykepleiere. Administrasjonen i kommunen ville også merket en streik, og Akademikerne truet med å ta ut medlemmer som arbeider i Helsevernetaten.

  NTB

MULIG STREIK ONSDAG: Hjelpepleiere i Oslo kan gå ut i streik fra onsdag morgen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media