Ikke kontakt mellom Sandvika og Nøtterøy

Politiet i Sandvika vil ikke ta kontakt med politiet på Nøtterøy, selv om begge politidistriktene søker etter unge gutter som er savnet etter fest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Årsaken er at det er altfor tidlig å sammenligne de to sakene, selv om utgangspunktet kan virke veldig likt, med to ungdommer som begge forsvinner etter en fest.

- Vi har ikke sett på det engang. Det er altfor tidlig for oss å begynne å diskutere likhetstrekk i det hele tatt, vi har mer enn nok med å konsentrere oss om å få samlet inn og bearbeidet det vi holder på med i første omgang, sier politiavdelingssjef Tom Søreide i Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

Kripos ble før helgen involvert i etterforskningen av forsvinningen av den 19 år gamle Magnus Stangeby Hasleto. En utrykningsleder fra taktisk enhet i Kripos kom til Sandvika for å hjelpe til med planleggingen av den videre etterforskningen.

- Etter nyttår vil vi også få analysebistand fra Kripos, sier Søreide, som er innstilt på en omfattende og tidkrevende etterforskning framover.

Bredere etterforskning

- Vi er nå i en fase hvor vi holder på å samle inn og bearbeide en mengde informasjon, og vi legger planer om en bredere etterforskning fra 2.januar. Det er det vi jobber med nå, opplyser Søreide.

19 år gamle Magnus Stangeby Hasleto forsvant sporløst fra en fest i Sandvika forrige lørdag. Politiet i Sandvika har tidligere utvekslet informasjon med lensmannen i Hemsedal, som etterforsker forsvinningen til 16 år gamle Jonas Fredbo som forsvant natt til søndag 2. desember.

Riksadvokaten avgjør

Assisterende riksadvokat Hans-Petter Jahre har tidligere sagt til VG at han forventer at statsadvokatene i de tre politidistriktene kommer med en orientering om sakene over nyttår.

Det er Riksadvokaten som til slutt avgjør om likhetstrekkene er så påfallende at etterforskningen av de tre forsvinningssakene skal samordnes.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer