Svindel i Fortnite

Ikke la deg lure av disse «Fortnite»-svindlerne på Youtube

Lokker unge spillere med falske lovnader om tusenvis av «V-bucks».

SVINDEL: Ikke la deg lur av disse «Fortnite»-svindlerne på Youtube. De lokker med gratis «V-bucks», men ender opp med gevinst selv. Vil du se mer av Dagbladet Spill? https://goo.gl/L6b1YP Følg oss også på Instagram: https://www.instagram.com/dagbladetspill/ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det skjer hver gang et mulitplayer-spill med mikrotransaksjoner får stor oppmerksomhet: Svindlere dukker opp, og ved hjelp av kreative videoer på Youtube prøver de å lure andre for å få profitt og rask fremgang selv.

«Fortnite»-svindel

Siden «Fortnite» begynte å trone på trendinglistene, har det dukket opp en rekke svindlere som prøver å kapitalisere på spillere som er på jakt etter gratis spillvaluta.

I «Fortnite» kan du nemlig benytte deg av en valuta kalt «V-bucks» for å kjøpe kule karakterer, forskjellige danser, og ulike antrekk. Denne spillvalutaen koster penger, og inngår i spillet som en mikrotransaksjon. 1000 «V-bucks» koster omtrent 80 norske kroner.

Svindlerne kommer med en rekke falske løfter om tusenvis av gratis V-bucks, mot at du trykker på noen lenker, og oppgir innloggingsinformasjon. Om du gir fra deg denne informasjonen, logger svindleren inn på kontoen din, og overtar all framgang du så langt har opparbeidet deg på egenhånd.

Skjulte videoer

Disse Youtube-videoene ligger som regel ikke listet under svindlerens Youtube-kanal. Som regel har de huket av et valg som gjør at videoene er «unlisted», og benytter seg i stedet av muligheten til å vise videoene i reklamesnuttene til andre Youtubere, eller som anbefalte videoer i kolonnen som dukker opp til høyre etter at du har sett en video.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer