Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse av Beijing8

Ikke la deg lure på Tjuvholmen: - Alt smaker likt

Anmelderne lar seg ikke imponere.

IMPONERER IKKE: På restaurant Beijing8 på Tjuvholmen serveres dumplings som ikke imponerer anmelderne. Foto: John T. Pedersen
IMPONERER IKKE: På restaurant Beijing8 på Tjuvholmen serveres dumplings som ikke imponerer anmelderne. Foto: John T. Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke la deg lure av navnet. Beijing8 serverer svensk samlebånds-dim sum i fancy innpakning.

Same shit, new wrapping?

image: Ikke la deg lure på Tjuvholmen: - Alt smaker likt

Robinson og Fredag sto utenfor det nyåpnede spisestedet ved Astrup Fearnley-museet på Tjuvholmen. Ut ifra beliggenheten, ut ifra den visuelle profilen, og også ut ifra regninga de nettopp hadde betalt, på nesten 800 kroner, skulle man tro de var på en slags restaurant.

- Wrapping, ja. Massevis av wrapping, nikket Fredag.

- Gjennomført konsept og forseggjort design. Sjokkrosa skilt, gråpapiremballasje, spesialdesignede drikkevarer og en artig apefigur.

Hadde det bare ikke vært for servicen. Eller rettere: Fraværet av service. Og hadde det ikke vært for det som lå inni emballasjen.

IKKE SERVICE: Du må bestille i disken på Beijing8.
IKKE SERVICE: Du må bestille i disken på Beijing8. Vis mer

En time tidligere: Det begynte illevarslende, ved at de måtte be om å få tørket av utebordet de satte seg ned ved i den deilige vårsola. Kliss fra tidligere spisegjester ble fjernet av en ansatt uten et eneste ord, ikke et velkommen, ingen utdeling av meny, ingenting. For å få bestilt mat måtte de gå inn og stille seg i kø ved kassa, som på en annen McDonald’s.

- Er det nettopp det dette er? Prefabrikkert fastfood? hvisket Robinson, som fikk ytterligere bange anelser av å se betjeningen bak disken pakke ut ferdiglagde dumplings i store kvanta fra kartonger.

STILIG WRAPPING: Det ser noen ganger bra ut, anmelderne fikk raskt følelsen av at de spiste prefabrikert mat.
STILIG WRAPPING: Det ser noen ganger bra ut, anmelderne fikk raskt følelsen av at de spiste prefabrikert mat. Vis mer

Da de forhåndssjekket menyen på nett, hadde de fått vann i munnen. De hadde bestemt seg for å bestille en kjempeporsjon, en «Da» med 36 dumplings kalt «kokkens valg», for å få smakt på så mye som mulig av «the best of traditional Chinese cuisine with contemporary visjons of sustainability».

- Ja, og så kan dere bare velge hvilke sauser dere vil ha her i disken, sa jenta i kassa, og pekte på stabler av forseglede plastbokser av typen du får når du bestiller Chicken McNuggets.

Fantes det i det hele tatt en kokk på Beijing8? Fantes det noe kjøkken? Tilsynelatende ikke, ut over det de kunne se bak disken, der tre ansatte stekte og dampet bestillingene fortløpende. En kø av spisegjester, samt flere Foodora-bud på vei ut og inn med papirposer i hendene, tydet på at stedet hadde nyhetens interesse. Det svenske kjedekonseptet har også åpnet filial i kjelleren på Steen & Strøm, og foruten i moderlandet finnes det i staselige byer som Helsinki og Paris.

- Hva skulle denne røde være? Vegetar? Mens den gule er kylling spinat?

Robinson måtte sjekke på et medfølgende fargekodeskjema for å identifisere dumplingene i pappboksene, som alle hadde helt lik halvmåneform.

- Smaken er det i hvert fall ikke enkelt å skjelne dem på. Alt smaker til forveksling likt og generelt lite, mente Fredag.

her er anmeldernes yndlinger akkurat nå!Vis mer Vis mer

- Den oransje har en viss aroma av and og ingefær. Den beige med kylling og peanøtt smaker mest chili, analyserte Robinson, som slukket tørsten med stedets egen spesialtappede iste.

Den framsto forbløffende kunstig på smak til å være økologisk.

- Sausene har en tydeligere egenart, sa Fredag, og testet ut dumplingene i henholdsvis chili- og ingefærmajones, plommesaus, søt sesam og rødpepper, og en grønn chili og koriander.

Men: Felles for dem alle var at de ikke smakte som noe som var rørt sammen av menneskehender.

Konklusjon: Hvis du er ute etter dim sum, har Oslo et mylder av bedre alternativer å by på. Alt fra gourmetsjiktet på Golden Chimp, via Torggata og Tordenskiolds gate til ymse streetfood-sjapper, for eksempel i den andre enden av havnebassenget.

- Hos Kinabolle på Vippa har jeg sett damene egenhending stå og forme hver eneste lille dumpling. For langt under 800 kroner får du et herremåltid der, sa Robinson.

Og tilføyde:

- Helt uten wrapping.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media