Ikke la deg lure

SKIEN (Dagbladet): Et titall banker har trolig ennå ikke oppdaget at de er lurt til å veksle falske 100-dollarsedler for tusenvis av kroner. Nå ber politiet om hjelp for å finne bankene som er svindlet av den høflige, velkledde dollarligaen fra Litauen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre mennene fra Litauen, på 27, 32 og 35 år, er fengslet fram til 13. august, siktet for produksjon av falske sedler og bedrageri. De kom fra Sverige og ble tatt på fersk gjerning i Flekkefjord for litt over ei uke siden.

I trioens grønne Audi fant politiet 135 falske 100-dollarsedler, 49500 norske kroner og 2190 svenske, opplyser politiadjutant Snorre Nordstrand i Vest-Agder politidistrikt til Dagbladet.

Åtte tilfeller

Trekløveret er siktet for tre forsøk på å veksle falsk valuta og fem gjennomførte bedragerier. De kom fra Sverige, men fra Svinesund til Skien er det ingen spor etter svindelligaen. For politiet er til nå det første kjente stedet Fokus Bank i Skien. Der ble de avvist, men klarte dagen etter å få vekslet i Fokus Bank på Stathelle i Bamble. Samme dag gikk ferden til Kragerø der de klarte å lure den lokale banken, men ikke Sparebanken Sør.

I Lillesand, Kvinesdal og Feda klarte de også å få ut penger før de ble tatt på fersk gjerning i Flekkefjord.

- Dette er en alvorlig sak, og vi er interessert i å få oversikt over alle banker og eventuelt hoteller hvor de siktede har vekslet penger. Av de norske pengene som er beslaglagt er det 30000 kroner vi ikke vet hvor stammer fra, sier politiadjutant Snorre Nordstrand.

Interpol

Politiet antar at de tre velkledde og høflige svindlerne må ha vært i flere banker mellom svenskegrensa og Skien. I store sørlandsbyer som Arendal og Kristiansand kan de også ha fått ut penger.

- Avhørene av de tre har ført til lite. De sier ikke noe som hjelper oss videre, sier Nordstrand.

Interpol er koblet inn i saken, men det er foreløpig uklart om de siktede er kjente kriminelle i hjemlandet. Svindelsaken vil bli ført for retten her i landet, og de tre risikerer minst tre års fengsel.

AVSLØRT: En lyskilde - vanlig lys eller ultrafiolett - avslører en falsk seddel. Under ultrafiolett lys blir den lysere mens den ekte holder på fargen. Her studerer dokumentekspert ved Kripos, Line Raftsjø, de to 100-dollarsedlene.
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 76419130


Varnish cache server