Ikke la deg lure

SKIEN (Dagbladet): Et titall banker har trolig ennå ikke oppdaget at de er lurt til å veksle falske 100-dollarsedler for tusenvis av kroner. Nå ber politiet om hjelp for å finne bankene som er svindlet av den høflige, velkledde dollarligaen fra Litauen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De tre mennene fra Litauen, på 27, 32 og 35 år, er fengslet fram til 13. august, siktet for produksjon av falske sedler og bedrageri. De kom fra Sverige og ble tatt på fersk gjerning i Flekkefjord for litt over ei uke siden.

I trioens grønne Audi fant politiet 135 falske 100-dollarsedler, 49500 norske kroner og 2190 svenske, opplyser politiadjutant Snorre Nordstrand i Vest-Agder politidistrikt til Dagbladet.

Åtte tilfeller

Trekløveret er siktet for tre forsøk på å veksle falsk valuta og fem gjennomførte bedragerier. De kom fra Sverige, men fra Svinesund til Skien er det ingen spor etter svindelligaen. For politiet er til nå det første kjente stedet Fokus Bank i Skien. Der ble de avvist, men klarte dagen etter å få vekslet i Fokus Bank på Stathelle i Bamble. Samme dag gikk ferden til Kragerø der de klarte å lure den lokale banken, men ikke Sparebanken Sør.

I Lillesand, Kvinesdal og Feda klarte de også å få ut penger før de ble tatt på fersk gjerning i Flekkefjord.

- Dette er en alvorlig sak, og vi er interessert i å få oversikt over alle banker og eventuelt hoteller hvor de siktede har vekslet penger. Av de norske pengene som er beslaglagt er det 30000 kroner vi ikke vet hvor stammer fra, sier politiadjutant Snorre Nordstrand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer