- Ikke la noen bestemme over deg

Oslo-jenter med fotoutstilling om tvangsekteskap.

VIL BESTEMME SELV: Rubab Mazhar (17) (t.v.), Kiran Hussain (19) og Surkab Mazhar (17)  har intervjuet flere familier om deres forhold til ekteskap og kjærlighet. Underveis har de snakket mye om tvangsekteskap. Foto: Steinar Buholm
VIL BESTEMME SELV: Rubab Mazhar (17) (t.v.), Kiran Hussain (19) og Surkab Mazhar (17) har intervjuet flere familier om deres forhold til ekteskap og kjærlighet. Underveis har de snakket mye om tvangsekteskap. Foto: Steinar Buholm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): Sogn videregående i Oslo er en av flere skoler i Norge som har ansatt egne minoritetsrådgivere som et ledd i kampen mot tvangsekteskap.

Minoritetsrådgiver Chava Savosnick har jobbet tett sammen med ti skolejenter om å lage fotoutstillingen «Retten til et selvbestemt liv».

- Vi har reist hjem til forskjellige familier og snakket med dem om ekteskap og kjærlighet. Mange av dem hadde selv hatt masse problemer, sier Kiran Hussain (19).

- Det var veldig spennende, vi lærte mye om forskjellige kulturer og religioner. Familiene var veldig imøtekommende, sier Alice Fradet.

Tenk på deg selv- Sammen med fotograf Svein Andersen presenterte jentene fotoutstillingen på skolen i går, samtidig som statssekretær Libe Rieber Mohn i arbeids- og inkluderingsdepartementet presenterte regjeringens arbeid mot tvangsekteskap.- Mitt budskap til dere jenter er: Tenk bare på deg selv. Ikke la noen bestemme over deg, sier Saima Rafaquat.

Jentene forteller til Dagbladet at de underveis i skoleprosjektet snakket masse om kjærlighet, ekteskap og tvangsekteskap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer