Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke la skuffelsen gå ut over ungene

På faddertreffene fortalte misjonæren levende og varmt om driften av barnehjemmet i Bolivia - og fikk de norske fadderne til å åpne lommebøkene sine. Nå har han tilstått å ha misbrukt smågutter ved hjemmet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ønsker vandelsattest

Norske «Papa» (70) misbrukte barnehjemsbarna

- Vi er skuffet og føler oss lurt. Men vi må ikke la skuffelsen gå ut over ungene. Nå trenger de oss mer enn noensinne, sier Olav Nygård, som tok initiativ til fadderordningen til barnehjemmet i Bolivia.

Fem ganger har han vært på besøk ved barnehjemmet i Bolivia. Der ble han godt kjent med den nå 70 år gamle misjonæren som forrige fredag gikk til politiet i Tønsberg og fortalte at han over år hadde misbrukt gutter ved barnehjemmet i Bolivia. Nyheten kom som et sjokk på Olav Nygård, som trodde han kjente barnehjemslederen etter flere års tett samarbeid.

- Vi trodde alt var i skjønneste orden, og var imponert over det arbeidet som ble gjort ved barnehjemmet. Men barna vi trodde vi skulle hjelpe, er tilført mer problemer, sier Nygård til Dagbladet.

Etter at nyheten ble kjent, har han fått en rekke telefoner fra andre faddere.

- Ikke én har ønsket å stoppe hjelpen. Tvert imot. Etter initiativ fra en av fadderne har vi nå skrevet et brev som skal gå ut til alle fadderne hvor vi oppfordrer til et ekstra økonomisk løft, sier han.

Med god hjelp fra andre pådrivere har Olav Nygård nå 130- 140 navn på fadderlistene - bare fra Østlandet. På landsbasis er det totalt rundt 300 faddere som støtter barna på det aktuelle barnehjemmet i Bolivia.

Fadderne betaler et månedlig bidrag, som varierer fra 100 kroner til 1000 kroner.

Hele Norges coronakart