- Ikke lenger betydelig

Cato Zahl Pedersen sier han har vært glad for de tilskuddene CatoSenteret har fått gjennom Stiftelsen Sofienlunds loddsalg, men at disse ikke lenger betyr så mye for driften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge årsregnskapet for Stiftelsen Cato Zahl Pedersen Senter i Son mottok de i fjor bare 339000 kroner i gaveinntekter. Det er dermed ikke mye av millionene fra Bilpluss-lotteriet som kommer senteret til gode. Men Foreningen for Trafikkskadde kjøper behandlingsplasser for sine loddinntekter.

CatoSenteret i Son ble startet takket være egenkapital fra Bilpluss-lotteriene. Thor Bjørn Lie var sammen med den funksjonshemmede idrettsstjernen en drivende kraft i arbeidet med å få i gang det velansette rehabiliteringssenteret.

Dagbladets opplysninger om at Lie tar ut store utbytter fra lotteridriften, ønsker ikke Pedersen å kommentere, men sier han har vært i god tro når det gjelder forsvarligheten og etikken rundt virksomheten.

- Etter at CatoSenteret åpnet i 1998, har jeg vært opptatt av å avgrense mitt engasjement til driften av senteret, både juridisk, økonomisk og faglig. Jeg gikk derfor ut av Stiftelsen Sofienlund, og det ble opprettet en egen stiftelse som i dag eier og driver CatoSenteret.

- Du har ingen økonomiske interesser i senteret?

- Nei, jeg mottar min lønn som direktør. I tillegg får jeg betalt en viss sum av Stiftelsen Sofienlund, som kompensasjon for at de får bruke navnet mitt i markedsføringen. Men det er ikke snakk om store penger, sier Zahl Pedersen.