Ikke lenger fri - bare Frank

TROMSØ (Dagbladet): Skipagurra-Frank kom cruisende i sin iøynefallende bil, og ble arrestert utenfor Göteborg torsdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed er Frank Sandbergs tre måneder lange katt og mus-lek med norsk politi over, og han må belage seg på å starte soningen av en dom på fem års fengsel for grove bedragerier av banker og privatpersoner.

Ikke smart

- Ikke særlig smart å kjøre sin egen oppsiktsvekkende bil, kommenterer advokat Birger H. Vandvik. Vandvik er Sandvergs advokat.

Førstestatsadvokat Petter Nordeng hos Økokrim var i går ikke engang orientert om at den etterlyste var pågrepet.

- Interessant, nå er målet å få ham til Norge for å sone dommen, sier Nordeng.

Førstestatsadvokaten har nettopp avslått Frank Sandbergs tredje søknad om å få utsatt soningen. Sandberg viser til legeerklæringer hvor det framgår at han lider av angst og depresjon, og derfor ikke er i stand til å sitte i ei fengselscelle.

Russisk sex

Økokrims avslag er anket inn for Riksadvokaten av Sandberg. Advokat Vandvik mener at hans klient er sjuk, og har krav på å få utsatt soningen.

Frank Sandberg (43) eier Skipagurra camping i Tana, stedet som er blitt norgeskjent for å ta imot russiske jenter som selger sex. Både justisminister Odd Einar Dørum og rådgiver Rune Gerhardsen har vært i Skipagurra for å finne tiltak mot sexhandelen.

- Det virker som om Økokrims motiv for å få satt Sandberg i fengsel er å få ham bort fra Tana. Økokrim tror de gjør lokalsamfunnet en tjeneste ved å pågripe Sandberg, så er vi et samfunnsproblem mindre, sier advokat Vandvik syrlig.

Førstestatsadvokat Petter Nordeng i Økokrim krever at Sandberg møter i fengslet, så er det opp til fengselslegen å vurdere om at han er i stand til å sone eller ikke. Økokrim er også redd for konsekvensene hvis en straffedømt kan unndra seg soning bare ved å sende en legeattest i posten.

<B>PÅGREPET:</B> Frank Sandberg mener han er for sjuk til å sone en fengselsstraff på fem år.