- Ikke lenger mistanke mot eksmannen

Politiet vet heller ikke om brannen i Florø var påsatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Vi har ikke spor som knytter mannen til brannstedet, og vet heller ikke om brannen er påsatt. Det blir riktig å si at vi ikke lenger har mistanke mot ham, sier politistasjonssjef Nils Erik Eggen til BT.no.

Irene Johansen (37) og sønnen Markus døde i husbrannen natt til fredag. Eksmannen (41) ble mistenkt og seinere siktet. Han hadde framsatt drapstrusler mot kvinnen så sent som dagen før brannen.

Siktelsen opprettholdes likevel, av formelle grunner. Politiet skal gi sin innstilling til statsadvokaten som igjen skal gi sin innstilling til riksadvokaten. En eventuell henleggelse ligger uker fram i tid. Siktedes forsvarer, Walter Høivik, sier likevel at han oppfatter mannen som renvasket.

- Selv om siktelsen ikke er formelt frafalt, oppfatter jeg dette som en renvaskelse av min klient, sier Høivik til avisa.

Ifølge bt.no går politiet langt i å antyde at saken vil bli henlagt. Advokat Høivik sier at hans klient ikke vil godta at saken blir henlagt etter bevisets stilling, de mener den bør henlegges som intet straffbart forhold. De jobber også med et mulig erstatningskrav.

- Det at 41-åringen har sittet i varetekt noen dager, er ikke det verste. Det som betyr noe her er det stempelet han fikk som siktet for mordbrann på sin eks-kone og sin egen sønn, sier Høivik.

Mistanken mot 41-åringen er blitt stadig svekket. Søndag ble han løslatt av politiet. Selv den avdøde kvinnens kjæreste trodde ikke eksmannen kunne ha stått bak dødsbrannen.

DØDSBRANNEN: Irene Johansen (37) og sønnen Markus (9)omkom, eksmannen (41) er siktet, men ikke lenger under mistanke. Foto: SCANPIX
DØDSBRANNEN: Irene Johansen (37) og sønnen Markus (9)omkom, eksmannen (41) er siktet, men ikke lenger under mistanke. Foto: SCANPIX Vis mer