Ikke lenger nok med boller og brus

Kristen by-ungdom foretrekker rus framfor brus. En ny undersøkelse viser at kristne ungdommer drikker like mye alkohol som ikke-kristne. Kafé- og pubkulturen er ikke bare for de gudløse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den tida er forbi da bedehus, boller og brus var nok for de unge i kristne miljøer. Blåkorsbladet skriver at alkohol er i ferd med å få en like selvsagt plass i de kristnes liv ved sosiale sammenkomster som hos de ikke-kristne. Det er rusmiddelutvalget under Kirkerådet som har laget en undersøkelse i Oslo og Møre og Romsdal for å kartlegge alkoholvanene til ungdom i kristne miljøer. Hovedfagsstudent Tone Dyrhaug har foretatt undersøkelsen blant 15- 20-åringer.

Særlig jenter

35,5 prosent av de kristne ungdommene svarer bekreftende på spørsmålet om de har drukket de siste fire ukene.

Det er omtrent det samme som det annen ungdom svarer. Men det er betydelig forskjell på Oslo-ungdom og de fra Møre og Romsdal.

55,6 av kristne Oslo-ungdommer sier de har drukket den siste måneden, mens bare 19 prosent fra Møre og Romsdal sier det samme. Undersøkelsen viser også at det særlig er de kristne jentene som drikker. Men det er fortsatt flere avholdsfolk blant kristne enn blant ikke-kristne.

Kafékultur

Turid S. Myrholt fra Kirkerådet sier til Blåkorbladet at unge kristne ikke ser noe galt i å nyte alkohol før de er 18, og at de heller ikke ser noe galt i å drikke seg fulle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer