- Ikke like gøy som før

Kjell Magne Bondevik sliter med å bli en populær statsminister igjen. Bare 26 prosent mener han gjør en god jobb. Nå innrømmer Bondevik at det ikke er like morsomt å være regjeringssjef som i 1997.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sist Bondevik var statsminister mente hele 60 prosent at han gjorde en god jobb. Nå er det bare 26 prosent som sier det samme. 57 prosent synes han gjør en middels jobb, viser en undersøkelse MMI har gjort for Dagbladet.

- Jeg er rimelig bra fornøyd med disse tallene. Jeg har hatt en tøff start som statsminister, og føler det blir stilt høyere krav til meg nå enn i 1997, sier Kjell Magne Bondevik til Dagbladet.

Mindre glød

Tross diverse sjarmoffensiver har ikke Bondevik greid å øke sin popularitet det siste halve året. Han holder seg på samme nivå som i en tilsvarende undersøkelse i november i fjor.

Bondevik innrømmer at han ikke synes det er like morsomt å være statsminister nå som i 1997.

- Det begynner å bli morsomt. Men det var en del dager i høst jeg var sliten og ikke syntes det var så veldig festlig, sier han.

- Har du mistet gløden?

- Nei, det har jeg ikke. Lysten øker jevnt og trutt, og jeg begynner å nærme meg nivået fra sist jeg var statsminister, sier han.

Bondevik er lite populær blant Fremskrittspartiets velgere.

23 prosent svarer at de synes han gjør en dårlig jobb. 13 prosent totalt i undersøkelsen svarer det samme.

Valgforsker Frank Aarebrot mener Bondevik kan være passe fornøyd med undersøkelsen.

- Begeistringen som Bondevik skapte sist er borte. Men så lenge det er flere som mener han gjør en god enn en dårlig jobb, behøver han ikke å bekymre seg, mener Aarebrot.

Får det ikke til

Men Bondevik ønsker seg høyere oppslutning, uten å helt vite hvordan han skal få det til.

- Det er alltid hyggelig å bli likt, men jeg kan bare gjøre mitt beste. Jeg tror det viktigste jeg kan gjøre er å få folk til å føle at denne regjeringen styrer landet på en stødig måte, sier Kjell Magne Bondevik.

IKKE POP: Kjell Magne Bondevik er langt mindre populær nå enn sist han var statsminister.