KJØPE ELLER SELGE: Eirik Innerby (31) fra Hammerfest eier en leilighet, men synes likevel det er spennede å følge med i markedet. Lurer du på hva boligprisene har å si for din økonomi? Spør Gisle Høyland. Foto: SCANPIX
KJØPE ELLER SELGE: Eirik Innerby (31) fra Hammerfest eier en leilighet, men synes likevel det er spennede å følge med i markedet. Lurer du på hva boligprisene har å si for din økonomi? Spør Gisle Høyland. Foto: SCANPIXVis mer

- Ikke løp og kjøp nå

Seniorrådgiver Gisle Høyland tror ikke boligmarkedet er friskmeldt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Gisle Høyland i Norsk familieøkonomi tror ikke boligmarkedet har snudd - selv om prisene faktisk steg i januar.

- Jeg tror året blir preget av nedgang på boligmarkedet. Folk er usikre på hvordan finanskrisen vil ramme dem, spesielt med hensyn til arbeidsledighet. Folk kommer til å sitte på gjerdet, tror seniorrådgiver Gisle Høyland i Norsk familieøkonomi.

Selv om vi nå kan få noen måneder med oppgang på boligmarkedet, tror Høyland derfor at prisene for året som helhet vil gå ned.

- Vi har hatt en kraftig kredittvekst, og beveget oss opp på et nivå som er faretruende høyt for mange husholdninger, så boligprisene kunne ikke fortsette oppover, sier Høyland.

Klokken 11 i dag fikk vi en pekepinn på hvordan boligåret vil bli. Da la Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF), Eiendomsmeglerforetakenes forening, (EFF) og Econ fram boligprisstatistikken for januar.

Boligprisene er viktig ikke bare for norsk økonomi, men også for svært mange menneskers privatøkonomi. Skal du kjøpe eller selge? Lurer du hvordan boliprisene vil på virke deg, eller renta?

Klokken 13 svarer Gisle Høyland på dine spørsmål om boligmarkedet. Send inn dine spørsmål nå!