- Ikke lov å gjespe

Dommeren kjeftet på tiltalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet.no): Statsadvokatens svært grundige innledningsforedrag ser ut til å trette enkelte av de tiltalte.

Da tiltalte Ikmet Kodzadziku ikke klarte å kvele en gjesp, grep domme Helge Bjørnestad resolutt inn:

- Slik tilløp skal vi ikke ha noe av i retten. Dette får forsvareren ta opp med tiltalte, formante Bjørnestad med en dirrende pekefinger mot tiltalebenken.

Ikmed Kodzadziku forklarer sin gjesping med at han går på tunge, smertestillende medisiner, ifølge hans forsvarer Abdelilah Saeme. Det er en påkjenning for Kodzadziku å sitte stille i time etter time.

Ukjent DNA i lastebil

I lastebilen som ble satt i brann utenfor politistasjonen i Stavanger ransmorgenen, har politiet gjort DNA-funn som knytter flere av de tiltalte til bilen. Men det ble også gjort funn av uidentifisert DNA, opplyste statsadvokat Tor Christian Carlsen i sitt innledningsforedrag.

DNA-profilen til Ridvan Halimi ble funnet på en flasketut inne i bilen. På en ryggsekk og en sovepose ble det også påvist DNA som samsvarer med DNA-profilen til Kjell Alrich Schumann og Lars-Erik Andersen.

Statsadvokat Carlsen gikk ikke mer inn på hvordan han tolker funnene av ukjent DNA-materiale. Det behøver ikke bety at flere personer er involvert i ranet, DNA-profilene kan satmme fra personer som tidligere har hatt en helt legal tilknytning til lastebilen.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer
FIKK STREKK: Ikmet Kodzadziku gjespet tydelig under aktoratets opplesning. Det likte dommeren dårlig.