- Ikke lurt å fly over Iran eller Irak

Flyekspert Per Julius Helweg mener risikoen er for stor.

ULYKKESSTEDET: Det er fortsatt uklart hva som skjedde før ulykkesflyet fra Ukraine International Airlines traff bakken og 176 mennesker omkom. Foto: AP/NTB Scanpix.
ULYKKESSTEDET: Det er fortsatt uklart hva som skjedde før ulykkesflyet fra Ukraine International Airlines traff bakken og 176 mennesker omkom. Foto: AP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Flere flyselskap har forandret sine ruter, og finneralternativer flyruter som tidligere har krysset iransk eller irakisk luftrom. Tidligere fredag kunne Dagbladet melde at flyselskapet Norwegian har satt opp en alternativ rute for sine flyginger til og fra Dubai.

Uklare omstendigheter

Årsaken er uroen etter USAs drap på den iranske generalen Qasem Soleimani og Irans hevnangrep mot militærbaser i Irak – og ikke minst at det ukrainske flyet flight PS752 styrtet i Iran under uklare omstendigheter kort etter avgang natt til onsdag.

- Svært uklokt

- Det å sende fly inn i dette luftrommet slik situasjonen er nå mener jeg er svært uklokt. Amerikanerne forandret sine ruter med en gang nyheten om flystyrten kom, men jeg registrerer at flere flyselskaper som Qatar og Emirates fortsetter sine flyginger i dette luftrommet, sier pilot og luftfartsekspert Per Julius Helweg til Dagbladet.

Selv om iranske myndigheter påstår at de ikke har skutt ned noe fly i Iran, tror Helweg at Ukrainian International Airlines-flyet ble truffet av en rakett eller skutt ned på annen måte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer