- Ikke lytt til bloggerne

Jenter, dere blir ikke spreke av å kutte ut maten.

MAT GIR BEDRE TRENING:  18-åringene Marthe Marlene Borge (f.v.), Marie T. Støstad, Charlotte Runden og Ingveig Andersen trener hardt, men slutter ikke å spise hva de har lyst på av den grunn. Foto: Hans A. Vedlog
MAT GIR BEDRE TRENING: 18-åringene Marthe Marlene Borge (f.v.), Marie T. Støstad, Charlotte Runden og Ingveig Andersen trener hardt, men slutter ikke å spise hva de har lyst på av den grunn. Foto: Hans A. Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| LIER (Dagbladet): På St. Hallvard videregående skole i Lier er elevene på idrettslinja godt kjent med jenter som blogger om veien til finere kropp og god helse.

— Men vi lærer ikke noe av å lese dem, sier Charlotte Runden.Likevel leser hun, for underholdningens skyld.

— Noen av bloggene er helt ekstreme. Det handler om å spise lite og trene masse, stikk motsatt av hva vi lærer om riktig kosthold. Du skal spise mye om du skal trene masse, sier hun.

Les også:Professor advarer unge jenterVibeke Skofterud: - En stygg tendens

Feil treningsmålMedelevene Marthe Marlene Borge, Marie T. Støstad og Ingveig Andersen mener mange unge jenter har feil mål med den usunne kombinasjonen de har av kosthold og trening.

— For disse bloggerne handler det om å få en fin kropp, ikke å bli sunne og veltrente, sier Charlotte.

—Og det skal helst skje fort. De glemmer at det tar tid å få en sunn kropp på den riktige måten, sier Marie.

Stadig flere unge jenter pådrar seg sykdommen ortoreksi fordi de trener mye og spiser lite, etter råd blant annet fra bloggere.Lettkledde kjendiserBedre blir det ikke av et kjendiser blogger om sin kropp eller stiller opp lettkledde:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer