- Ikke mat fuglene

Beboerne i Cornwall er lei av dritt i gatene. Nå kan det bli straffbart å mate fugler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sommeren på sørkysten av Cornwall i England er som regel en behagelig affære. Men i år har måkeskrik og tilhørende ekskrementer fra de flyvende vennene satt sinnene i kok blant lokalbefolkningen.

Antallet måker har eksplodert, og folk mater fugler som aldri før. Sånt blir det flere fugler og mer dritt i gatene av.

I landsbyen Saltash har det gått så langt at de lokale myndighetene er lei av klagene fra de fastboende. Nå vurderer de å straffeforfølge alle som mater fuglene. For plakatoppslag med oppfordringer om ikke å mate fuglene hjelper tydeligvis ikke.

- Det vi egentlig ønsker å gjøre er å kartlegge problemet for å se nøyaktig hvor folk er mest plaget, sier Steve Tait i distriktets måkeovervåkingskomite til BBC

Og Tait bedyrer at de lokale myndighetene tar problemet på alvor. I tillegg til mulige straffereaksjoner planlegger de også andre virkemidler.

- Vi tror vi vet hvor fuglene er, men vi ønsker å være sikre på at vi har dekket alle områder. Så vurderer vi å bruke fugleskremsler, sier Tait.

Men det er ikke bare måker som er trøblete å hanskes med for myndighetene i Cornwall. Duer og svaner er så populære å mate at myndighetene tror fuglene forspiser seg.

DRIT I FUGLENE: Lokale myndigheter i Cornwall truer folk med straff om de mater måker langs sørkysten i England.