Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ikke match i Tengs-saken

De siste tekniske prøvene i Birgitte Tengs-saken har ikke koblet en navngitt mann til drapet. Les også: Ny mann knyttet til Tengs-saken

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag meldte Rogalands Avis at det er match mellom biologisk materiale funnet på Brigitte Tengs og prøver tatt av en navngitt mann. Mannen skal ha oppholdt seg på Karmøy da Birgitte Tengs ble drept i 1995.

Politiet har i lengre tid undersøkt om mannen kan knyttes til drapet på Birgitte Tengs 6. mai 1995.

Det var to sosionomer i Oslo kommune som ble løst fra taushetsplikten som hadde informasjon om at en klient skal ha fortalt at det var han som drepte Birgitte Tengs. I avhør har mannen nektet at han har hatt noe med drapet å gjøre.

Prøvene ble etter oppfordring fra advokatene til Birgitte Tengs fetter sendt for DNA-testing til et laboratorium i Østerrike. Nå kommer meldingen fra politiet om at prøveresultatet likevel er negativt.

- Onsdag formiddag ble jeg informert av politiet om at mannen de i en periode har hatt i søkelyset i forbindelse med drapet på Birgitte Tengs, nå er sjekket ut av saken. Håranalysene er avsluttet, og de knytter ikke mannen til drapet, sier advokat John Christian Elden til NTB.

Elden representerer foreldrene til Birgitte Tengs.

Saken vil nå etter alt å dømme bli henlagt.