Ikke meldt om omkomne nordmenn etter jordskjelv

Det er ikke meldt om noen omkomne nordmenn etter jordskjelvet i El Salvador. Minst to nordmenn skal befinne seg i området hvor skjelvet skjedde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksdepartementet har fått flere telefoner fra bekymrede personer som har pårørende i Mellom-Amerika. Søndag formiddag hadde ikke UD fått melding om at noen nordmenn har blitt tatt av skjelvet, men det har vært vanskelig å komme gjennom på telefon til El Salvador.

- Vi vil fortsette å samle inn opplysninger om nordmenn som befinner seg i området og forsøke å komme i kontakt med dem vi vet er der, sier sekretærvakt Lars Løberg i UD.

UD kjenner til én fastboende nordmann i San Salvador, El Salvadors hovedstad, hvor skjelvet skjedde. I tillegg har de fått vite om én norsk turist som skal være i landet.

VG Nett har snakket med nordmannen Asbjørn Linaker, som bor mindre enn to kilometer fra stedet hvor et jordras begravde 500 hus etter jordskjelvet.

- Huset begynte å skjelve så kraftig at jeg løp ut i hagen. Jeg var sikker på at verden skulle forgå, sier Linaker til VG Nett. Han forteller at han snakket med en annen norsk kvinne som oppholder seg i området. Hun hadde det bra, men måtte ifølge Linaker holde seg fast i et tre da skjelvet var på sitt verste.

Den nærmeste norske ambassaden til skjelvområdet ligger i Guatemala. Også der har de fått flere bekymrede telefoner fra Norge, forteller Løberg i UD til NTB.

(NTB)