Ikke meldt om skadde nordmenn

Her kan du ringe hvis du trenger hjelp i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den norske ambassaden i London holder seg løpende oppdatert om situasjonen i London gjennom nyhetene og gjennom kontakt med britiske myndigheter.

- Vi har foreløpig ikke fått opplysninger om at nordmenn skal ha blitt skadd eller omkommet, sier Birgitte Hyger ved den norske ambassaden i London til Dagbladet.no.

- Vi er 20 personer her ved ambassaden som jobber med dette kontinuerlig, men situasjonen er fortsatt uklar, sier ambassadens ministerråd Knut Hauge.

Ifølge danske medier skal en dansk kvinne ha blitt skadd på t -banen i London i dag.

Mange tusen nordmenn

Ingen vet hvor mange nordmenn som i øyeblikket som befinner seg i Storbritannias hovedstad.

- Det er mange tusen. Det er et av de aller mest populære reisemålene for nordmenn, i tillegg er det omtrent 25 000 fastboende nordmenn her i Storbritannia, sier Knut Hauge til Dagbladet.no.

Både ambassaden i London og UDs nyopprettede krisestab i Oslo følger utviklingen nøye og prøver å få oversikt over nordmenn i London.

SKADDE FØRES BORT:  Her føres skadde passasjerer fra  Edgware Road undergrunnsstasjon i London bort. Foto: SCANPIX
SKADDE FØRES BORT: Her føres skadde passasjerer fra Edgware Road undergrunnsstasjon i London bort. Foto: SCANPIX Vis mer

Kriseplan

Ambassaden har satt i gang sin egen kriseplan. De har også tett kontakt med norske UDs kriseberdskapsgruppe i Norge og Sjømannskirken i London, samt med britiske myndigheter, for å koordinere eventuell bistand til nordmenn som trenger det.

Ambassaden har også lagt ut informasjon på sine hjemmesider og vil holde denne løpende oppdatert for å informere nordmenn i området.

- Her står også telefonnumre som folk kan ringe inn til hvis de har behov, sier Hyger til Dagbladet.no.

Frarådes ikke å reise

Norske myndigheter vil foreløpig ikke advare nordmenn mot å dra til England eller London.

- Vi får mange henvendelser fra nordmenn som lurer på om  det er trygt. Vi fraråder ikke folk mot å reise, men vi sier at de må følge nøye selv, og selv gjøre seg opp en mening om de fpr utført det de skal slik som situasjonen er, sier ministerråd Hauge.

- Situasjonen endrer seg raskt. Vi kan bare oppfordre nordmenn til å lytte til det britiske myndigheter sier, og følge de råd som gis.   

Nordmenn som er i London kan registrere seg ved ambassaden hvis de vil:

• Ambassadens nødnumre:
+44 (0)20 7591 5520
+44 (0) 20 7591 5530

• Mail til ambassaden: presse.london@mfa.no