- Ikke meningen å drepe Anwar

Den første av de drapstiltalte forklarte seg i Aust-Agder tingrett i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det var ikke meningen å ta livet av Zia Anwar, sa den første av de drapstiltalte i Aust-Agder tingrett i dag.

Den 26 år gamle mannen er sammen med to av de andre sju tiltalte i saken, beskyldt for forsettlig drap etter at norskpakistanske Zia Anwar ble funnet død i en utbrent bil i Arendal i mars i fjor. De øvrige fem personene er tiltalt for medvirkning til drapet.

Da saken startet i tingretten i Arendal i går, nektet 26-åringen straffskyld for forsettlig drap på det 27 år gamle offeret.

Under dagens forklaring innrømmet mannen at han hadde deltatt i mishandlingen av Anwar lørdag den 15. mars 2003. Han hevdet imidlertid at det ikke var meningen å drepe da de etter mishandlingen i et billakkeringsverksted på Stoa i Arendal etterlot ham skadd i en bil i nærheten. På en fest senere samme kveld diskuterte de om noen hadde funnet den skadde i bilen. Ifølge 26-åringen forsøkte de å varsle ambulanse etter at de forlot Anwar i bilen.

- En dro for å sjekke og kom tilbake og sa at han var død. Da raste hele verden sammen for meg. Jeg trodde aldri dette skulle skje. Vi fikk beskjed om å sitte og smile, forklarte 26-åringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.