- Ikke meningen at Therese skulle dø

Den 16-årige jenta brøt sammen i avhør.

DREPT:  I går skulle 15 år gamle Therese Johansson Rojo sluttet i niende klasse. Forrige lørdag ble hun drept i et skogholt i Stureby, sør for Stockholm. Foto: Privat.
DREPT: I går skulle 15 år gamle Therese Johansson Rojo sluttet i niende klasse. Forrige lørdag ble hun drept i et skogholt i Stureby, sør for Stockholm. Foto: Privat.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Den 16 år gamle jenta som er siktet for medvirkning til mordet på 15 år gamle Therese Johansson Rojo lørdag 6. juni, skal ha brutt sammen i politiavhør og fortalt om tekstmeldingene som hun har sendt  til kjæresten (16), skriver den svenske avisa Expressen.

Den 16 år gamle gutten har erkjent drapet på Johansson Rojo, men har ikke erkjent seg skyldig i overlagt drap.

- Han har gitt en forklaring om hvordan det gikk til når Therese døde, og det er en forklaring vi tror på, sier aktor i saken Karolina Lindekrantz til Expressen.

Therese Johansson Rojo (15) ble funnet livstruende skadd med kvelningsmerker på halsen i et skogholt i Stureby, sør for Stockholm natt til søndag. Den 15 år gamle jenta ble erklært død da hun ankom sykehuset.

Brøt sammen under avhør

Kjæresten til gutten skal ha blitt rasende da hun fant ut at han og Therese hadde flørtet sammen på en fest tidligere i vår. I flere uker skal hun ha forsøkt å overtale han til å ta livet av Therese.

Jenta skal ha begynt å gråte under avhøret da hun fikk spørsmål om mordkvelden og beskjedene hun hadde gitt til kjæresten.

- Det var ikke meningen at Therese skulle dø, skal hun ha sagt under avhøret.

- I avhør har jenta innrømmet at det er hun som har sendt de aktuelle tekstmeldingene, med et visst innhold, sier jentas advokat Jan Karlsson til Expressen.

- Hva slags hensikt og mening hun hadde med hver tekstmelding kan man ha ulik oppfatning om. Min klient har ikke fått forklare alle tekstmeldingene ennå, sier han.

MEDVIRKNING: Dette er den 16 år gamle jenta som er siktet for medvirkning til drap. Foto: Facebook
MEDVIRKNING: Dette er den 16 år gamle jenta som er siktet for medvirkning til drap. Foto: Facebook Vis mer

Ikke noe mordvåpen
- Hun har fortalt i avhør hvordan hun reagerte da hun fant ut at Therese var død, men det er ikke noe jeg kan gå inn på nå, sier Jan Karlsson.

Jenta sitter isolert i Kronobergs fengsel, og ifølge advokaten har hun det ikke bra.

- Hver og en kan jo forsøke å sette seg inn i hennes situasjon, sier han.

Den fullstendige obduksjonsrapporten skal være ferdig i løpet av neste uke, men allerede nå har etterforskerne en klar oppfatning om hvordan Therese døde.

- Jeg kan si så mye som at det ikke har blitt anvendt noe mordvåpen, sier aktor til Expressen.

DRAPSSIKTET:  Dette er den 16 år gamle gutten som politiet har siktet for overlagt drap. Foto: Facebook
DRAPSSIKTET: Dette er den 16 år gamle gutten som politiet har siktet for overlagt drap. Foto: Facebook Vis mer