Fucking

Ikke mer Fucking

Innbyggerne i den lille østerrikske landsbyen Fucking har fått nok. Nå skifter de navn.

POPULÆRT: Mange kommer til Fucking for å ta bilder. Nå skifter landsbyen navn. Foto: Mladen ANTONOV / AFP
POPULÆRT: Mange kommer til Fucking for å ta bilder. Nå skifter landsbyen navn. Foto: Mladen ANTONOV / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): - Innbyggerne har fått nok av alle besøkende og deres dårlige vitser, sier ordføreren i kommunen Tarsdorf, som også omfatter Fucking, Andrea Holzner, til AFP.

Ved det kommende årsskiftet skal landsbyen skifte navn til Fugging.

Fucking har nemlig en noe spesiell klang for alle som kan engelsk. På engelsk er det et realt banneord, som på norsk blant annet kan oversettes med «jævla». Før internett var det ikke mange som hadde hørt om stedet, men siden er Fucking - med drøyt hundre innbyggere, som omtaler seg som fuckingere - virkelig havnet på kartet.

Gammelt navn

Med folk i det lille stedet nord for Salzburg nær grensa til Tyskland har i flere år jobbet for et navnebytte. De er lei av alle turistene som tar bilder eller stjeler skiltene, skriver German Press Agency, ifølge Deutsche Welle.

- Jeg kan bekrefte at landsbyen vil få et nytt navn. Jeg vil egentlig ikke si så mye mer. Vi har fått nok mediestorm om dette tidligere, sier Holzner til avisa Oberösterreichische Nachrichten (OOeN).

Det er imidlertid et historisk navn som nå forsvinner. Ifølge ekspertene stammer det fra det ellevte århundre. Området skal først ha blitt bebodd rundt år 1070. Men lokale kilder tyder på at det var en bayersk adelsmann, som het Focko, som grunnla bosettingen allerede på 500-tallet. På et kart fra 1825 brukes stavemåten Fuking, skriver AFP.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer