- Ikke mer skatt for privatpersoner

HAUGESUND (NTB): Høyres finanspolitiske talsmann Per-Kristian Foss advarte på Høyres landsmøte i Haugesund i dag sentrumsregjeringen mot å forberede skatteskjerpelser for privatpersoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Statsminister Kjell Magne Bondevik og sentrumsregjeringen må ikke legge fram et statsbudsjett for 1999 som skjerper personbeskatningen. Dersom budsjettet skal få Høyres støtte, må det inneholde lettelser i personbeskatningen, eller i det minste ingen økninger, sa Foss.

Betingelser

Han skisserte i tillegg fire andre betingelser som må innfris for at Høyre skal godta budsjettet:

Sentrumsregjeringen må ikke legge fram noe inflasjonsbudsjett. Konkrete forslag om privatisering må lanseres. Vanlige folk må få del i milliardene som er bygd opp i form av statlige eierskapet. Overgrepet mot pensjonister som ligger i årets budsjett med redusert særfradrag, må fjernes. Og - budsjettet neste år må inneholde større bevilgninger til vei og utdanning enn årets budsjett.

Økomisk smell

Foss sa at at han tror sentrumsregjeringen vil gå på sin kraftigste smell i den økonomiske politikken.

- Det kan bli en smell som så kraftig at folk flest vil merke den, sa Foss.

Han la til at sentrumsregjeringen er uten realisme i økonomisk politikk, og anklaget Bondevik-regjeringen for «å fortsette sosialdemokratenes arbeid med å samle rikdom på statens hånd».