Naboer i sjokk:

- Ikke merket noe unormalt

Ingen av naboene fattet mistanke, før politiet aksjonerte mot familiens hus. 16-åringen som er siktet for terrorforberedelser beskrives som en helt vanlig gutt.

PÅGREPET: 16-åringen ble pågrepet i sitt hjem øst i Oslo. Foto: Henning Lillegaard / Dagbladet
PÅGREPET: 16-åringen ble pågrepet i sitt hjem øst i Oslo. Foto: Henning Lillegaard / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag ettermiddag er det ingenting som framstår unormalt i nabolaget øst i Oslo. Gårsdagens store politiaksjon kunne like gjerne vært for flere måneder siden - ingenting tyder nå på at noe dramatisk har skjedd ett døgn i forveien.

Tilbake står naboer som forteller til Dagbladet at de aldri har mistenkt den nå terrorsiktede 16-åringen for noe som helst. Fredag ble tenåringen besluttet varetektsfengslet i to uker.

Ifølge kjennelsen er det blant annet gjort funn av det som beskrives som «farlige stoffer».

- Han har gått i ett med resten av det rolige nabolaget her. Jeg har ikke merket noe unormalt med ham i det hele tatt. Han har vært i gata her sammen med de andre barna i området, sier en av naboene.

Dagbladet har vært i kontakt med familien til den syriske terrorsiktede tenåringen. De ønsker ikke å si noe om pågripelsen på nåværende tidspunkt.

- Veldig overrasket

Naboen beskriver området som et rolig og godt nabolag der folk har et bra forhold til hverandre. Ingen av dem Dagbladet har vært i kontakt med, hadde forestilt seg at noe slikt kunne skje i deres nærmiljø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer