Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ikke miltbrann i norsk ambassade

Miltbranntesten av den kvinnelige ansatte ved den norske ambassaden i Washington var negativ. Postrommet i ambassaden viser imidlertid vekst av ukjente bakterier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

–Prøven viser at hun hadde vanlig influensa. Hun er frisk igjen og var tilbake på jobb igjen tirsdag, sier pressetalsmann Jon-Åge Øyslebø ved ambassaden til NTB.

Det ble dessuten tatt ti prøver i ambassadens postrom.

–Ni av dem var negative. Den tiende viser en viss vekst av bakterier etter 24 timer. I henhold til reglene skal de vokse i 24 timer til før de kan identifiseres. Det kan være mange forskjellige typer bakterier, og det er ingen grunn til å tro at det er noen farlig bakterie. Så vi får bare smøre oss med tålmodighet mens vi venter på resultatet, sier han videre.

Ambassaden ble stengt mandag mens postrommet ble undersøkt for å se om det var miltbrannsporer i lokalene. Undersøkelsen ble gjort fordi den kvinnelige ansatte før helga fikk influensalignende symptomer.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!