Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke misbruk Tønne-saken

Jens Stoltenberg kommer nå med en kraftig advarsel om ikke å misbruke Tønne-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

UTØYA (Dagbladet): Ap-lederen har merket seg at advokaten til finansmannen Tor Arne Uppstrøm, Erling O. Lyngtveit, har sammenliknet medienes behandling av hans klient med Tønne-saken.

Spesiell sak

- Jeg presiserer at jeg selvsagt ikke kjenner denne enkeltsaken, men jeg vil si til Lyngtveit og andre at jeg på det sterkeste vil advare mot å misbruke Tønne-saken. Det var en veldig spesiell sak. Alle personer med makt må selvsagt finne seg i å bli gransket både av mediene og andre, sier Jens Stoltenberg til Dagbladet.

Ap-lederen tok i går et avbrekk fra familieferie for å være med på AUFs sommerleir. Tidligere i uka sa blant annet generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, at Tønne-saken misbrukes altfor ofte av personer som havner i medienes søkelys.

- Hvis det er riktig, er det selvsagt uheldig. Jeg mener det er helt feil å bruke Tønne-saken for å unngå et kritisk søkelys, sier Stoltenberg.

Tore Tønne var statsråd i Jens Stoltenbergs regjering.

Galt av Knudsen

Mens Ap-lederen har hatt ferie, har det også rast en kraftig debatt om partifellen Grete Knudsen. Torsdag sa hun fra seg stortingspensjonen etter å ha fått hard medfart for å ha mottatt pensjon fra Stortinget på 359000 kroner i året samtidig som hun har vært i full jobb.

- Det var galt av Knudsen å motta pensjonen i utgangspunktet. Derfor er jeg glad for at hun nå har sagt den ifra seg, sier Jens Stoltenberg.

Han mener det er fornuftig å gå gjennom hele pensjonsordningen, men understreker at nye regler nødvendigvis ikke er det som skal til.

- Det handler vel så mye om holdninger og dømmekraft. Etter hva jeg har forstått har ikke Grete Knudsen gjort noe i strid med reglene, men det er viktig at politikere utviser varsomhet og skjønn. Det er ikke gjort i denne saken, sier Stoltenberg.

- Er du redd for at bråket rundt Knudsen har skadet Ap?

- Nei, jeg håper folk er i stand til å skille mellom Arbeiderpartiet og det Grete Knudsen har gjort etter at hun gikk ut av politikken, svarer Stoltenberg.

NØDVENDIG MED GRANSKING: Ap-leder Jens Stoltenberg mener at alle personer som har makt må finne seg i å bli gransket.