Ikke misbrukt

11-åringen som overnattet hos den pedofilidømte legen, ble ikke utsatt for noe overgrep, hevder jentas foreldre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har vakt stor oppmerksomhet at en lege dømt for pedofili fikk lov til å ha en 11 år gammel jente som overnattingsgjest.

Den 55 år gamle legen soner nå dommen for fem overgrep på mindreårige under åpne soningsforhold på Sandaker hybelhus, sammen med andre straffedømte.

Meldingen om hendelsen gjorde at Justisdepartementet umiddelbart beordret stengning av hybelhuset. De innsatte ble dermed flyttet til andre soningsenheter. Nå ønsker foreldrene til jenta å få fram sin versjon.

Gammel venn

- Jenta bedyrer at hun ikke ble utsatt for noe overgrep da hun overnattet i hybelhuset. Foreldrene mener de kjenner ungen sin så godt at de ville merket om det hadde skjedd noe, sier advokat Ihlebæk.

Han er engasjert av jentas foreldre for å bistå i forhold til media og barnevern. Ihlebæk har hatt en lengre samtale med foreldrene der de fortalte at den pedofilidømte legen har vært en venn av familien i flere år.

De visste godt hva han var dømt for, men anså likevel at det var trygt å la datteren overnatte der.

Jenta skal visstnok ha overnattet hos mannen flere ganger i sommer.

En av reglene for soning ved Sandaker hybelhus er at overnattingsgjester godkjennes av personalet. Hybelhusets regler er klare på at ingen får ha besøk av barn uten at de er under oppsyn av voksne eller ansatte.

Regelbrudd

Jentas besøk tyder på grovt regelbrudd fra personalets side.

- Jenta er svært lei seg og føler skyld for at legen og de andre i hybelhuset må flytte på grunn av denne saken. Foreldrene synes det er dumt at datteren skal føle skyld for noe som ikke har skjedd, forteller Ihlebæk.

I tillegg til å hjelpe til med håndteringen av media, har familien også bedt Ihlebæk om juridisk hjelp i forhold til en mulig barnevernssak i kjølvann av hendelsen.