Ikke mistanke om kriminell årsak til dødsfall på øy i Rogaland

Dropper fengsling av mistenkt tysker (55).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nye opplysninger gjør at politiet i Rogaland ikke lenger mistenker at det har skjedd noe kriminelt i forbindelse med at en 58 år gammel tysk statsborger på øya Ombo.

Enn 55 år gammel tysker skulle vært framstilt for varetektsfengsling i dag, men fengslingssaken blir dermed droppet, opplyser Rogaland politidistrikt i en pressemelding tirsdag formiddag.

Politiet fikk melding om at dødsfall på øya klokka 03.45 natt til søndag.

På fisketur

Tre tyske turister hadde leid hytte i Jørstadvåg for å fiske, og den ene ble anholdt etter at politiet først registrerte mistenkelige omstendigheter rundt dødsfallet.

Begge gjenlevende ble først siktet for grov kroppsskade eller medvirkning til grov kroppsskade.

Nå har politiet konkludert med at det ikke lenger er grunnlag for mistanke om straffebare forhold.

Gråtende hustru

- Dette skyldes summen av nye opplysninger fra obduksjonen, samt opplysninger fra taktisk og teknisk etterforskning, skriver politiet i pressemeldingen - uten å opplyse om det er medisinske årsaker, uhell eller selvforskyldte årsaker bak dødsfallet.

- Jeg har nettopp informert en gråtende hustru på telefon og er nå på vei bort til min klient. Dette var en fantastisk nyhet, og jeg var veldig trygg på at siktelsen kom til å frafalle, sier 55-åringens forsvarer Inger Marie Sunde til Stavanger Aftenblad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer