- SITTER SIKKERT: Justisminister Anders Anundsen (Frp) har ikke umiddelbar grunn til bekymring for å miste ministerstolen, ifølge NRK. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
- SITTER SIKKERT: Justisminister Anders Anundsen (Frp) har ikke umiddelbar grunn til bekymring for å miste ministerstolen, ifølge NRK. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

- Ikke mistillit mot Anundsen

Ifølge NRKs opplysninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge NRKs opplysninger fins det ikke parlamentarisk grunnlag for mistillit mot justisminister Anders Anundsen (Frp) på grunn av den såkalte asylbarnsaken.

Statskanalen har snakket med «flere kilder» i KrF og Venstre. Budskapet er at de to støttepartiene anser det som viktigst å få på det rene hva som skjer med barna med ulovlig opphold som ble sendt ut, men kanskje kunne fått bli med de nye vedtektene fra desember. Kritikken mot Anundsen kan vente.

Det var SVs Bård Vegar Solhjell som i forrige uke krevde mistillit mot justisministeren, på grunn av det han oppfatter som uriktig og villedende informasjon til Stortinget i asylbarnsaken.

Ifølge NRKs opplysninger er det langt fra sikkert at Ap går inn for mistillit, siden partiet langt på vei har ført samme politikk som de blåblå overfor barnefamilier med langvarig ulovlig opphold i Norge.

Asylbarnsaken er for tida til behandling i konstitusjons- og kontrollkomiteen. Innstillingen er bebudet å være klar 24. mars.