- Ikke mistillit mot Anundsen

Ifølge NRKs opplysninger.

- SITTER SIKKERT: Justisminister Anders Anundsen (Frp) har ikke umiddelbar grunn til bekymring for å miste ministerstolen, ifølge NRK. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
- SITTER SIKKERT: Justisminister Anders Anundsen (Frp) har ikke umiddelbar grunn til bekymring for å miste ministerstolen, ifølge NRK. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge NRKs opplysninger fins det ikke parlamentarisk grunnlag for mistillit mot justisminister Anders Anundsen (Frp) på grunn av den såkalte asylbarnsaken.

Statskanalen har snakket med «flere kilder» i KrF og Venstre. Budskapet er at de to støttepartiene anser det som viktigst å få på det rene hva som skjer med barna med ulovlig opphold som ble sendt ut, men kanskje kunne fått bli med de nye vedtektene fra desember. Kritikken mot Anundsen kan vente.

Det var SVs Bård Vegar Solhjell som i forrige uke krevde mistillit mot justisministeren, på grunn av det han oppfatter som uriktig og villedende informasjon til Stortinget i asylbarnsaken.

Ifølge NRKs opplysninger er det langt fra sikkert at Ap går inn for mistillit, siden partiet langt på vei har ført samme politikk som de blåblå overfor barnefamilier med langvarig ulovlig opphold i Norge.

Asylbarnsaken er for tida til behandling i konstitusjons- og kontrollkomiteen. Innstillingen er bebudet å være klar 24. mars.

Asylbarnsaken

• Asylavtalen som regjeringspartiene Høyre og Frp inngikk med samarbeidspartiene Venstre og KrF, innebærer at hensynet til barns beste skal tillegges større vekt når søknader om opphold vurderes. Det gjelder spesielt asylbarn som har vært lenge i Norge.

• De politiske føringene fra Justisdepartementet ble ikke videreformidlet fra Politidirektoratet til politiets utlendingsenhet (PU), har Bergens Tidende avdekket.

• Politidirektoratet hevder at Justisdepartementets føringer ble forstått og ble lagt til grunn, mens PU-lederen har uttalt at praksis ikke ble endret.

• Ved to anledninger i fjor skal politiet ha fått instruks fra Justisdepartementet om å få fortgang i antall returer av asylsøkere.

• Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité holdt i februar høringer om saken, der blant andre justisminister Anders Anundsen, politidirektøren og sjefen for politiets utlendingsenhet måtte forklare seg.

• Komiteen tar sikte på å avgi innstilling i saken 24. mars.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer