Ikke mors beste barn

Tre av fire medlemmer i MC-gjengene Hells Angels, Bandidos og Outlaws i Norge er domfelt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ifølge undersøkelsen, som Kripos har utført, er seks av ti av de domfelte straffedømt mer enn én gang, skriver Dagavisen. De fleste dommene går på narkotika og voldsforbrytelser, men det er også en del dommer på vinningsforbrytelser, brudd på våpenloven og skadeverk.

Kripos-sjef Arne Huuse mener det må bli slutt på at MC-klubbene forsøke å framstille seg som ideelle ungdomsorganisasjoner hvor motorsykkelinteresse og sosial profil er limet som holder medlemmene sammen. Blant annet gjøres dette ved åpne dager i MC-festningene.

- Vår undersøkelse viser at mer enn tre av fire medlemmer i disse klubbene er dømt for forbrytelser. Sammenholdt med det politiet ellers sitter på av etterretningsopplysninger er det godt hold for å si at flere av medlemmene i klubbene Hell's Angels, Outlaws og Bandidos er involvert i organisert kriminalitet, sier Huuse til Dagsavisen.

Kripos er utpekt til å ha både et nasjonalt, men også et nordisk ansvar for å følge det kriminelle miljøet i MC-klubber. I løpet av våren kommer det flere saker for retten der MC-medlemmer står tiltalt. De er tiltalt for blant annet innførsel og omsetning av 13 kilo amfetamin og 270.000 rohypnol-tabletter.

ÅPEN DAG:</B> Hells Angels arrangerer åpen dag i Trondheim, men Kripos-sjef Arne Huuse liker det ikke.