Karanteregler på hotell

Ikke møtt kjæresten på 241 dager

Mange fortviler over reglene for karantenehotell. Kjæresteparet Margot og Daniel har ikke sett hverandre på månedsvis, og gleder seg til å flytte sammen, men opplever informasjonen fra myndighetene som forvirrende.

FORVIRRET: Kjæresteparet Margot og Daniel synes det er vanskelig å forstå helsemyndighetenes innreiseregler. Foto: Privat
FORVIRRET: Kjæresteparet Margot og Daniel synes det er vanskelig å forstå helsemyndighetenes innreiseregler. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er ganske forvirrende og vanskelig å finne ut av hva som egentlig gjelder. Jeg har gledet meg utrolig mye til å få kjæresten hit, og vi har planlagt dette i månedsvis. Nå oppleves situasjonen og regelverket ganske uoversiktlig, sier Margot K. Birkeland til Dagbladet.

Hun og kjæresten Daniel Jakob Levin har ikke møtt hverandre fysisk siden 3. april - altså på over 241 dager.

Han skal etter planen flytte fra Australia til Norge 1. januar. I Queensland, der Levin holder til, har det ifølge 9News ikke blitt registrert nye smittetilfeller på godt over tre uker.

Paret har i hovedsak forholdt seg til informasjon fra UDI om regler for innreise og karantene. Det står det at «alle innreisende til Norge som ankommer fra røde land skal i karantene i 10 dager». Karantenen skal som en hovedregel gjennomføres på hotell. Det henvises til helsenorge.no for mer detaljert informasjon om regelverket.

Helsemyndighetene oppgir på sin side at pålegget om hotellkarantene også gjelder reisende fra land utenfor EØS/Schengen.

Har planlagt hytte-karantene

Birkeland og Levin bodde sammen i Australia da coronaviruset brøt ut. Da Birkelands lillebror ble rammet av kreft, flyttet hun hjem til Norge for å være med familien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer