RANET - OG SPARKET:  Nokas avskjediget og sa opp de to vekterne som ble ranet natt til 10. oktober - på grunn av en rekke brudd på selskapets sikkerhetsbestemmelser. Her et overvåkningsbilde som politiet gikk ut med i dag. Tre ransmenn og den ene vekteren bakbundet utenfor DNBs minibank i Skedsmosenteret. Foto: Overvåkningskamera/Politiet.
RANET - OG SPARKET: Nokas avskjediget og sa opp de to vekterne som ble ranet natt til 10. oktober - på grunn av en rekke brudd på selskapets sikkerhetsbestemmelser. Her et overvåkningsbilde som politiet gikk ut med i dag. Tre ransmenn og den ene vekteren bakbundet utenfor DNBs minibank i Skedsmosenteret. Foto: Overvåkningskamera/Politiet.Vis mer

- Ikke mulig å få ut ranspenger uten sikkerhetsbrudd

Nokas-vektere fikk sparken. Politiet har fått nye tips om 10-millioners ran.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet på Romerike har fått flere tips om verditransportranet på Skedsmo tidligere i høst, der minst tre ranere kom seg unna med om lag 10 millioner kroner i kontanter.

Det var i formiddag at politiet gikk ut med bilder fra overvåkningsvideoen ved DNBs minibank i Skedsmosenteret natt til mandag 10. oktober.

Rød Audi Bildene viser tre maskerte raner og en bakbundet vekter, som ligger i bakken. I tillegg har overvåkningskameraet fanget opp ransbilen, som politiet er sikre på er en rødlig Audi A6 stasjonsvogn, modell mellom 1998 og 2005.

- Først i morgen vil vurdere om vi skal gå ut med noen av tipsene som har kommet. Vi vil også vurdere å gå ut med en beskrivelse av de tre ransmennene, basert på bildene og vitner, sier politiadvokat Åsmund Yli i Romerike politidistrikt til Dagbladet.

Ingen var i ettermiddag pågrepet eller siktet for det eneste verditransportranet her i landet på flere år.

Avskjediget og oppsagt Blant de avhørte som har vitnestatus, er de to vekterne som skulle fylle opp minibanken til DNB.

De jobber ikke lenger hos Nokas.

- Den ene ble avskjediget, den andre har fått oppsigelse for en rekke brudd på våre sikkerhetsbestemmelser. -

Det er ikke mulig å få ut penger fra våre verditransporter dersom bestemmelsene blir fulgt - heller ikke hvis bare en av reglene blir brutt, sier konserndirektør Peter Wesenberg i Nokas til Dagbladet.

Han har ansvaret for kontanthåndteringen i selskapet, og bekrefter at de to vekterne hadde vært gjennom full opplæring.

Bekrefter 10 millioner Han bekrefter at ransutbyttet er i «størrelsesorden 10 millioner kroner».

- Nokas har ikke anmeldt de to vekterne til politiet. Vi overlater til den pågående politietterforskningen å finne ut av eventuelle straffbare forhold, sier Wesenberg til Dagbladet.

Verken Nokas-sjefen eller politijuristen vil av «sikkerhetsmessige» og «etterforskningsmessige» ikke opplyse om ranspengene var sikret med ødeleggende fargeampuller.

 AUDI A6 STASJONSVOGN: Videoen, som blir holdt tilbake av hensyn til etterforskningen, viser bilen tydeligere, i følge politiet. Den røde Audi'en skal være mellom 1998 og 2005-modell. Foto: Overvåkningskamera/Politiet.
AUDI A6 STASJONSVOGN: Videoen, som blir holdt tilbake av hensyn til etterforskningen, viser bilen tydeligere, i følge politiet. Den røde Audi'en skal være mellom 1998 og 2005-modell. Foto: Overvåkningskamera/Politiet. Vis mer