Ikke mulig å gjenoppta observatørjobb i Syria

- Situasjonen for sivilbefolkningen i Syria blir stadig farligere, sier Hervé Ladsous.

SITUASJONEN I SYRIA: Sjefen for FNs fredsbevarende operasjoner, Hervé Ladsous (t.h), sier at situasjonen i Syria ikke tillater at FNs observatører kan gjenopta sitt arbeid. På bildet er han og sjefen for observatørstyrken i Syria, den norske generalmajoren Robert Mood (t.v). Foto: KHALED AL-HARIRI / REUTERS / NTB SCANPIX
SITUASJONEN I SYRIA: Sjefen for FNs fredsbevarende operasjoner, Hervé Ladsous (t.h), sier at situasjonen i Syria ikke tillater at FNs observatører kan gjenopta sitt arbeid. På bildet er han og sjefen for observatørstyrken i Syria, den norske generalmajoren Robert Mood (t.v). Foto: KHALED AL-HARIRI / REUTERS / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Situasjonen i Syria tillater ikke at FNs observatører kan gjenoppta sitt arbeid, ifølge sjefen for verdensorganisasjonens fredsbevarende operasjoner.

- Situasjonen for sivilbefolkningen i Syria blir stadig farligere. Forholdene er i dag ikke slik at det er aktuelt for observatørene å gjenoppta operasjonene, sa sjefen for FNs fredsbevarende operasjoner, Hervé Ladsous, på et møte bak lukkede dører i New York, ifølge en diplomatkilde.

Sjefen for observatørstyrken i Syria, den norske generalmajoren Robert Mood, sa for halvannen uke siden at de rundt 300 observatørene innstilte arbeidet. Observatørkorpset er blitt rammet av skyting og bombeangrep.

Ladsous understreket ifølge diplomater at FN fortsatt gjør sitt beste for å støtte opp om det humanitære arbeidet i Syria. Men arbeidet er vanskelig fordi observatørkorpset verken har tilgang til helikoptre eller satellittelefoner, framholdt han.

FNs spesialutsending Kofi Annans stedfortreder Nasser al-Kidwa sa at situasjonen for sivilbefolkningen i Syria ikke har bedret seg de siste dagene. Det pågår ingen dialog mellom regjeringen og opposisjonen, tilføyde han.

(NTB)