- Ikke mulig å overvåke SMK

Trafikken er kryptert.

KRYPTERT: Datatrafikken på SMKs kontor er ifølge Forsvarsdepartementet umulig å overvåke fordi den er kryptert. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX .
KRYPTERT: Datatrafikken på SMKs kontor er ifølge Forsvarsdepartementet umulig å overvåke fordi den er kryptert. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet):  Forsvarets Sikkerhetstjeneste (FOST) kan ikke ha overvåket Statsministerens Kontor, melder Forsvarsdepartementet ifølge NTB.

- Ikke teknisk muligSå langt Forsvarsdepartementet kjenner til, er det ikke teknisk mulig å overvåke trafikken på datalinjen mellom Forsvarsdepartementet og Statsministerens kontor. Denne er kryptert. Det betyr at FOST ikke kan ha overvåket SMK.skriver Forsvarsdepartementet i en pressemelding.

- Hvis man har en kryptert forbindelse så er det ikke mulig å overvåke linjen. Man kan se at det er trafikk der, men ikke innholdet. For å se innholdet trenger man da en krypteringsnøkkel, bekrefter leder i Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS), Tore Larsen Orderløkken overfor Dagbladet.no.

Selv å hacke seg inn på datatrafikkinnholdet vil være svært krevende, mener han.

Kripos ønsker verken å bekrefte eller avkrefte opplysningene fra Forsvarsdepartementet.

- Vi er fortsatt der at vi ikke vil kommentere detaljer i etterforskningen, sier politijurist i Kripos Håvard Kampen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer