Ikke munnkurv for forsvarerne

Poliet fikk i ettermiddag avslag på sin begjæring om munnkurv for forsvarerne i trippeldrapssaken. - Vi hadde forventet dette, sier advokat Ina Strømstad, midlertidig forsvarer for Veronica Orderud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge politiadvokat Bjørn Arne Tronier vil politiet vente til neste uke med å avgjøre om den negative kjennelsen fra Romerike herredsrett skal påkjæres til lagmannsretten.

Politiet ønsker å få en rettslig kjennelse for å kunne nekte forsvarerne i trippeldrapssaken å uttale seg til pressen. Årsaken skal angivelig være at lekkasjer til media ødelegger for etterforskningen.

Men politiet fikk ikke medhold av herredsrettsdommer Reidar Otto Wang. Han mente at en generell taushetsplikt ville hindre advokatenes arbeid. Samtidig vektla han at mediene også har fått detaljert informasjon om etterforskningen fra politiet.

- Dette svekker etter rettens mening påtalemyndighetens krav, heter det i kjennelsen.

Advokat Ina Strømstad, midlertidig forsvarer for Veronica Orderud, er fornøyd med kjennelsen, men sier den ikke kom overraskende.

- Vi hadde forventet dette. Vi er særlig fornøyde med at retten ser ut til å være direkte enig i argumentene vi la fram, sier Strømstad til NTB.

- Jeg blir både skuffet og overrasket hvis politiet påkjærer. Denne avgjørelsen er såpass grundig at det skal mye til før den blir omgjort i lagmannsretten, sier Strømstad.

Også advokatfullmektig Jarl Borgvin Dørre, forsvarer for Per Kristian Orderud i Cato Schiøtz' fravær, er fornøyd med kjennelsen.

- Dette er en helt riktig avgjørelse, sier Dørre til NTB.