KALTE INN FAMILIEN: Erik Andersens forsvarer, advokat Gunhild Lærum, kalte inn tiltaltes datter og ekskone som vitner i rettssakeFoto: Hans Arne Vedlogn i dag.
KALTE INN FAMILIEN: Erik Andersens forsvarer, advokat Gunhild Lærum, kalte inn tiltaltes datter og ekskone som vitner i rettssakeFoto: Hans Arne Vedlogn i dag.Vis mer

- Ikke mye som minner om psykopatiske trekk

Preget Erik Andersen (57) møtte dattera i retten i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
SKI (Dagbladet): Lommemannen-tiltalte Erik Andersens (57) datter og ekskone ble kalt inn som vitner av tiltaltes forsvarer Gunhild Lærum i dag.

De beskrev en vanlig familiefar som levde et normalt liv i bergensområde. De hadde lest om Lommemannen i media, men kunne ikke skjønne at det var faren og eksmannen som ble pågrepet og pekt ut som serieforbryteren den 11. januar 2008.

- Det kom som lyn fra klar himmel, sa datteren i Follo tingrett.

- Jeg har tenkt veldig mye på det i ettertid, men jeg kan ikke komme på noe som skulle tilsi at det var han, sa ekskona i retten.

Sterkt møteOgså en kamerat vitnet i retten i dag. Han hadde heller ikke mistenkt Andersen på noe som helst måte.

- Jeg vil beskrive pappa som en kjempekar. Vi har alltid hatt et godt forhold. Det ble enda bedre da han ble morfar. Jeg hadde en fin barndom, sa dattera, som nå er tobarnsmor i retten.

Advokat Gunhild Lærum forsvarer Erik Andersen. Hun sier at det var sterkt for dattera og ekskona å se faren sin på tiltalebenken i dag.

- De ser jo de gode sidene i ham. De ønsker at han skal sone straffen han er skyldig for og komme ut igjen. De opplever at han lagt alle korta på bordet. De ønsker at han skal vite at han folk rundt seg, sier Lærum til Dagbladet.

Verken dattera eller ekskona ønsket å kommentere saken overfor Dagbladet i dag.

- De har ikke sett eller merket noe ved ham som kan ha minnet om et dobbeltliv, sier Lærum.

Bevis for dobbeltlivDattera og ekskona ble innkalt som vitner for å vise at Andersen har et nettverk, og at han ikke bare er en kynisk mann.

- I deres forklaringer er at det ikke mye som minner om psykopatiske trekk, sier Lærum.

Hun forteller at det var godt for Erik Andersen å se familien, men at han var veldig preget av situasjonen.

Statsadvokat Per Egil Volledal tror på Andersens nærmeste når de sier de ikke visste noe.

- Slik kan det ofte være, men her vet vi med sikkerhet at han har klart å leve et liv hjemme og et annet ute. Vi har DNA fra 1995 som beviser dette. Det var mens han var i eksteskap, sier Volledal til Dagbladet.

TØFT MØTE: Erik Andersen (57) var preget etter møte med datteren i retten i dag. Tegning: Ørjan Jensen
TØFT MØTE: Erik Andersen (57) var preget etter møte med datteren i retten i dag. Tegning: Ørjan Jensen Vis mer