Ikke én kunde på to år

BETLEHEM: Familien til fembarnsfaren David Mansour (35) og sju andre familier er helt avhengige av sin lille suvenirbutikk i Betlehem for å leve. Men uten kunder - ingen penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Foran hele verdens øyne kjemper palestinerne for å overleve, sier Terje Rød-Larsen, FNs spesialutsending i Midtøsten.

I går la han fram en FN-rapport som viser at 70 prosent av palestinerne i Gaza lever under fattigdomsgrensa, det vil si at de må klare seg på under to dollar dagen. På Vestbredden lever 55 prosent under todollargrensa, og arbeidsløsheten skyter i været.

Nå frykter Rød-Larsen en humanitær katastrofe blant palestinerne.

Gjeldstynget

Denne uka besøkte nordmannen Betlehem, hvor han blant annet møtte fembarnsfaren David Mansour. Han så en rekke stengte butikker, arbeidsløse mennesker som gikk rundt i gatene uten mål og mening.

Tidligere har 75 prosent av folks inntektsgrunnlag i Betlehem vært turisme. Nå er det ikke lenger turister i den historiske byen.

- Jeg har ikke hatt én kunde på to år, så jeg har ingen inntekt. Grunnen til at vi klarer oss er matutdelinger fra FN og litt penger fra en familie som bor i Miami, sier Mansour.

De siste to åra har han og de sju andre familiene som har butikken, ikke betalt husleie for butikken. De har heller ikke penger til å betale for at barna deres skal gå på skole.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer