«Ikke nå igjen»

For andre gang på to år må rektoren ved Fagerholt barneskole i Kristiansand bringe det tristeste av alle budskap til elevene og personalet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

15. mai for to år siden omkom en elleve år gammel gutt, som også var elev ved Fagerholt barneskole, da han ble truffet av en steinblokk som løsnet fra en skråning. Ulykken skjedde i et friminutt ved skolen, idet gutten hadde løpt utenfor selve skolegården et øyeblikk. I går kveld skjedde det igjen. Fjerdeklassingen Lena Sløgedal Paulsen funnet ble funnet drept.

Hardt

- Det har vært ei hard helg, sier rektor Inger Berit Mjølund.

De siste dagene har gått med til å snakke med Lenas pårørende, og forberede et budskap som var fylt av usikkerhet rundt det som inntil søndag kveld var en forsvinning. Mjølund satt med notatene sine foran fjernsynsnyhetene søndag kveld, da den tunge meldingen om at jentene var funnet drept kom.

- Jeg kunne ikke føle annet enn total fortvilelse. Jeg tror ikke det finnes ord for slikt. Det er bare fullstendig meningsløst, sier Mjølund.

Blomster og bilder

I dag blir det ingen vanlig skoledag ved Fagerholt barneskole, der en av de 270 pultene vil bli stående tom. I stedet vil Lenas medelever i fjerde klasse samles blant blomster, levende lys og et bilde av henne.

- Vi vil ta oss spesielt av klassen hennes, og lage litt høytidsstemning. Men alle elevene vil få et tilbud. Hele personalet vil være tilstede, sammen med kommunehelsetjenesten og PP-tjenesten. Vi kommer til å snakke med dem i små grupper, og etter hvert la de som ønsker det gå hjem til sine, sier Mjølund.

Mister tryggheten

Hun legger ikke skjul på at hun synes dette er tøft. Veldig tøft.

- Det er jo andre gang på to år, dette her. Det var også en maidag, og i et friminutt. Det var like før 17. mai, og alle elevene var ute for å øve på 17.-mai rop og på å gå i tog. Og så plutselig skjer det. Det var helt ufattelig.

- Og nå har det skjedd igjen, legger hun til.

Hun kan ikke helt forstå hvordan noen igjen skal kunne føle seg trygge.

- Skolen vår ligger fantastisk til i flott natur. Vi har forsøkt å lære barna å finne trygghet og glede i naturen. Trygghet! Og så skjer dette. Hvordan de vil takle denne utryggheten som er blitt skapt, aner vi fremdeles ikke konsekvensene av.