«Ikke nå igjen!»

Det var det første tobarnsfar Tor Bjærum (39) tenkte da han hørte at nok en tiåring i nabolaget er voldtatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor ble ei jente i nabolaget voldtatt. I går skjedde det med ei jente som går på samme skole som hans egen datter. Selv har han en sønn på sju og en datter på elleve som går på Korsvoll skole.

- De går til skolen sammen, men uten voksne, sier han.

- Det er stadig vekk blottere i området. Heretter kommer vi til å bli mer forsiktige, og følge ekstra godt med, sier Bjærum.

«Gremlins-mannen»

I juni 2001 ble en annen elev, også hun ti år, overfalt og voldtatt på vei hjem fra skolen. Den gangen pågrep politiet en 33-åring, den såkalte «Gremlins-mannen», etter at han knappe fire måneder seinere voldtok ei tolv år gammel jente på Hadeland.

Mannen ble idømt 15 års forvaring, og sitter i dag i fengsel.

Følges til skolen

Jacqueline Zuleta (32) bor også i nærheten av området hvor overfallet skjedde i går. Datteren Silje Andrea (7) så politiet da hun kom på skolen til avslutning i går.

- Jeg tenker på jenta og hennes foreldre. Jeg er helt sjokkert over at noe slikt kan skje. Det er det verste noen foreldre kan oppleve, sier Zuleta.

Hennes egen datter har gått alene til skolen tidligere.

- Hun har fått gå alene to ganger fordi hun har insisterer og sier at venninnene får gå alene. Men det kommer hun ikke til å få lov til mer. Jeg holde fast på å følge henne, sier Zuleta.

Skolen i sjokk

Nyheten om den grufulle voldtekten slo ned som en bombe i lokalmiljøet i går.

Utover formiddagen strømmet sjokkerte og engstelige foreldre til barneskolen, som har om lag 500 elever.

- Det er forferdelig. Det er jo ikke lenge siden sist dette skjedde. Vi vet ikke hva vi skal tro, sier vaktmester Svein Rambø. I går sto han ved skoleporten for å ta seg av foreldre som kom for å se til barna.

- Og vi som er så stolte av skolen vår, sier han og ser ned i den kalde snøen.

- Vi syns forferdelig synd på jenta og familien, og gjør alt vi kan for å støtte dem. Samtidig har vi lagt ned en del arbeid i å utforme hjelperegler for barna. Foreldrene må organisere en ordning som gjør at elevene går i grupper til skolen, sier rektor Knut Hedemann til Dagbladet.

Ville hjelpe

Den nå pensjonerte rektoren Gunnar Randsborg trodde ikke sine egne ører da han hørte nyheten på radio. Den forrige saken preget hans siste dager som rektor, etter 40 år i skoleverket.

- Jeg reiste med én gang ned for å hjelpe. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal beherske følelsene. Dette er ikke til å fatte, sier Randsborg til Dagbladet.

Advarer

Skolen innkalte i går alle foreldrene i klassen til den voldtatte jenta for å snakke ut om tragedien.

Alle foreldre får brev der de advares mot å sende barna alene langs skoleveien.

- Det gjorde vi også etter den forrige voldtekten, sier han.

MER FORSIKTIG: Tobarnsfar Tor Bjærum (39) vil følge ekstra godt med etter at nok ei jente på skolen der barna går, har blitt voldtatt.
FORFERDELIG: Voldtekten rystet lokamiljøet på Korsvoll i går. - Datteren min får ikke gå alene til skolen mer, sier Jacqueline Zuleta (32).