- Ikke nazi-truet

Tidligere Vikingleder Eirik Solheim (26) skal i vår ha kontaktet POT for å be om beskyttelse av Veronica Andreassen. Både Kvisler og Andreassen hevder å ha mottatt trusler fra miljøet rundt Joe Erling Jahr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jahrs forsvarere mener trusselbildet er spill for galleriet.

- Når det gjelder alle truslene som angivelig skal være framstilt fra vår klient eller de som vil hjelpe ham, mener jeg det er kommet tilstrekkelig fram både fra Politiets overvåkingstjeneste og politiet at her har det vært en mellommann inne i bildet. Vi kan jo bare spekulere på hvem det er. Dette styrker vår oppfatning om at trusselbildet ikke er reelt, sier advokat Trygve Staff til Dagbladet.

Kontaktet POT

Da Veronica slapp ut av varetekt, ble hun plukket opp av Solheim på Bogerud, ved leiligheten i Martin Linges vei. Solheim sa i retten onsdag at han traff henne tilfeldig, og at Veronica skal ha sagt hun var redd for represalier fra miljøet i og rundt Boot Boys.

- Veronica bodde hos meg et par dager, forklarte Solheim.

Selv sier eks-lederen i den høyreekstreme grupperingen Viking at han forlot miljøet i 1997. Han ble i - 98 skutt av nynazisten Terje Sjølie, og følt e seg truet av miljøet. Derfor mente han at det ikke var trygt at Veronica bodde hos ham.

Ukjent tredjeperson

Solheim skal så ha tatt kontakt med Politiets overvåkingstjeneste (POT) for å be dem beskytte henne.

- Den første kontakten ble videreformidlet via en tredje person, sa en POT-etterforsker per telefon i retten i går.

Han ønsket ikke å navngi denne personen, men bekreftet på spørsmål fra advokat Tor Erling Staff at Solheim har vært et kjent navn for POT.

- Vi fikk vite at en person trengte hjelp. Det var Veronica Andreassen. Seinere møtte jeg dem på et avtalt sted, forklarte etterforskeren, som sa at også tredjepersonen var til stede på møtet. Dernest fikk Andreassen beskyttelse i to dager.

Til etterforskeren sa Andreassen at hun visste at Jahr hadde med seg kniv da de forlot leiligheten drapsnatta. Deretter sa hun at hun hadde «fucket opp» Jahr slik at han tok med seg kniven. Andreassen har selv sagt hun ble presset av miljøet rundt Boot Boys til å påta seg halve skylda for drapet fordi hun hadde tystet på Jahr. Dette oppfattet hun som en klar trussel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer