Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke nekt oss å få barn

Venstres Trine Skei Grande (34) mener statssekretær Odd Anders Withs uttalelser i Dagbladet i går er forhistoriske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstres parlamentariske leder er selv singel i 30-åra og vil ha seg frabedt råd om hun bør få barn.

- Om vi single damer skal avgi muligheten til å få barn - selv om vi ikke har funnet noen å bo sammen med - synes jeg ikke en fra KrF skal avgjøre. Det With sier er forhistorisk, sier Trine Skei Grande om uttalelsene til Venstres regjeringskollega i Barne- og familiedepartementet.

Dagbladet skrev lørdag at stadig flere kvinner satser på barn uten at de har en partner de vil tilbringe resten av livet med.

- Er det en illustrasjon på at den egosentriske, uforpliktende nytelseskulturen får forkjørsrett til trengsel for verdier som fellesskap, troskap og barnets beste? spurte KrFs statssekretær Odd Anders With.

- Provoserende

- Jeg reagerer på begrepet nytelseskultur i forhold til å ta ansvar for barn. Det høres ut som om man oppfordres til ikke å bære det fram. Det er ikke nødvendigvis slik at man får det verre om man har en forelder, sier Skei Grande.

- Å stemple barn som er født utenfor ekteskap som nytelseskultur er provoserende.

Regjeringen har laget en familiemelding som sier at ekteskapet er den beste samlivsformen. Den har også Venstre stått bak.

- Ja, men jeg synes meldingen ivaretar det Venstre er opptatt av. Jeg opplever ikke det With sier som regjeringens politikk.

Sammenliknes

Skei Grande får støtte av Ap's Karita Bekkemellem Orheim. Hun beskylder With for å legge stein til byrden for alenemødre.

- Det er nesten på lik linje med det Carl I. Hagen sa om alenemødre i sin tid, for det handler om ei gruppe som uforskyldt blir uthengt av politikere, sier Orheim.

- At en politiker fra regjeringen går ut med en så moraliserende pekefinger, reagerer jeg sterkt på, sier den tidligere barne- og familieministeren.

Også Aleneforeldreforeningen er oppgitt over uttalelsene.

- At en sentral KrF-politiker forfekter at aleneforeldre er annenrangs familier, det er et kaldt gufs fra fortida og dobbeltmoral, sier leder Stig Rusten.