Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke nødvendig å bruke skattebetalernes penger på Bhatti

Frp's Mazyar Keshvari synes den norske islamisten Arfan Bhatti, som sitter fengslet i Pakistan, kan klare seg selv.

FENGSLET I UTLANDET: Islamisten Arfan Bhatti er sporet opp av TV 2 - i et fengsel i Pakistan. Foto: PROFETENS UMMAH
FENGSLET I UTLANDET: Islamisten Arfan Bhatti er sporet opp av TV 2 - i et fengsel i Pakistan. Foto: PROFETENS UMMAH Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Frp-politikeren Mazyar Keshvari sier til TV 2 Nyhetene at han ikke ser noen grunn til at norske myndigheter skal bistå den norske islamisten Arfan Bhatti, som sitter fengslet i Pakistan.

- Han har reist til Pakistan av egen fri vilje, og har klart og tydelig gittt uttrykk for at han ikke ønsker bistand fra norske myndigheter. Da er det ikke nødvendig å bruke skattebetalernes penger og ressurser på ham, sier Keshvari.

Taliban Bhattis forsvarer John Christian Elden er av en annen oppfatning.

- Norske myndigheter må passe på borgerne sine, uansett om de hva de selv sier, sier Elden til TV 2 Nyhetene.

Elden sier Bhatti er dømt for å ha hatt kontakt med en person med tilknytning til Taliban.

Den profilerte islamisten og tidligere gjengmedlemmet ble i januar meldt savnet av familien i Norge - men Dagbladet avdekket i september at han satt fengslet i Pakistan. TV 2 Nyhetene har funnet dette fengselet, utenfor hovedstaden Islamabad, og intervjuet Bhatti.

- Vantro I intervjuet avviser han hjelp fra norske myndigheter.

- Ifølge sharialoven kan jeg ikke motta hjelp fra de vantro. Derfor har jeg verken ringt eller involvert dem, forklarer islamisten overfor TV 2.

Ifølge kanalen ble Bhatti pågrepet i et stammeområde i Pakistan og dømt til seks års fengsel for brudd på straffeloven. 36-åringen skal nå prøve å anke dommen.

Norsk UD sier til Dagbladet at har vært i kontakt med sin pakistanske motpart om saken, men at de ikke har fått bekreftet at Bhatti faktisk sitter fengslet. De understreker at det er opp til den fengslede norske statsborgeren hvorvidt han ønsker konsulær bistand.

VIL IKKE BISTÅ: Frp's Mazyar Keshvari synes Arfan Bhatti kan klare seg selv. Foto: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADET
VIL IKKE BISTÅ: Frp's Mazyar Keshvari synes Arfan Bhatti kan klare seg selv. Foto: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling