- Ikke nødvendig å ta det styggeste treet

Ordføreren i Alta kommenterer sitt eget juletre. Nå er rådmannen på saken.

 GLISSENT:   Årets kommunale juletre i Alta fikk seg en knekk like før det skulle reise og tennes. Da var det for seint. FOTO: ROBIN MORTENSEN, FINNMARK DAGBLAD.
GLISSENT: Årets kommunale juletre i Alta fikk seg en knekk like før det skulle reise og tennes. Da var det for seint. FOTO: ROBIN MORTENSEN, FINNMARK DAGBLAD.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Og herre gud, er det nå det der juletreet!

Alta-ordfører Geir Ove Bakken (Ap) tar en kunstpause i ordførerstolen når Dagbladet ringer om advent-snakkisen i Finnmarks mest folkerike kommune.

Den kommunale julefurua i sentrum sto nok ikke aller fremst i køen da de vakre greinene og de grasiøse formene opp mot himmelen ble fordelt.  Og så skjedde det noe under transporten helt til slutt.

- Ikke sikker om pynt hjelper Finnmark Dagblad har tatt pulsen rundt juletreet. Mor Gunn Sundelin (62) og datter Siri Sundelin (34) smiler og ler begge to. Et godt utgangspunkt, men det er ikke rare karakteren de kan gi årets fangst fra kommunens frodige skoger.

- Stusselige greier. Vanligvis blir det bedre når du får pyntet, men jeg er ikke så sikker på om det hjelper i dette tilfellet, sier Gunn Sundelin.

Fungerende seksjonsleder Amund Heitmann Suhr for park og idrett i Alta kommune synes heller ikke det er det fineste treet han har sett.

- Det måtte bare opp - Vi har vært maksimalt uheldige. Det var noen greiner som knakk like før juletretenningen lørdag, men da måtte vi bare få det opp, sier seksjonslederen til Finnmark Dagblad.

 - HJELPER NEPPE MED PYNT:  Mor Gunn Sundelin og datter Siri Sundelin er i godt førjulshumør.Men årets juletre ser de ikke noe særlig håp for. FOTO: ROBIN MORTENSEN, FINNMARK DAGBLAD.
navn:   M
- HJELPER NEPPE MED PYNT: Mor Gunn Sundelin og datter Siri Sundelin er i godt førjulshumør.Men årets juletre ser de ikke noe særlig håp for. FOTO: ROBIN MORTENSEN, FINNMARK DAGBLAD. navn: M Vis mer

Ordføreren legger deler av sin diplomatiske ballast til side når Dagbladet ber han om å gi karakter til årets juletre:

- Vi har mange fine trær i Alta kommune, og da er det ikke nødvendig å ta det styggeste. 

Rådmannen har fått beskjed - Men en god jul blir det vel i Alta likevel?

- En god jul blir det uansett! Men det blir med et penere juletre. Rådmannen har fått beskjed om å finne et nytt, og da skjer det raskt - som alt annet her i Alta kommune, sier ordfører Geir Ove Bakken - med stø kurs mot god, gammel julestemning.

Finnes det noe styggere tre der ute? Send ditt bilde til 2400@db.no

 I FULL PRYD:  Årets julefuru i Alta har skapt debatt. FOTO: ROBIN MORTENSEN, FINNMARK DAGBLAD.
I FULL PRYD: Årets julefuru i Alta har skapt debatt. FOTO: ROBIN MORTENSEN, FINNMARK DAGBLAD. Vis mer
 ORDFØREREN:  Nå er rådmannen satt på saken, sier ordfører Geir Ove Bakken. FOTO: ALTA KOMMUNE¤.
ORDFØREREN: Nå er rådmannen satt på saken, sier ordfører Geir Ove Bakken. FOTO: ALTA KOMMUNE¤. Vis mer