Ikke noe å si for retten om elektrosjokk har slettet alle Steinars minner: Får uansett ikke erstatning fra staten

Steinar Hestad (53) husker ikke oppveksten til sine egne barn. Nådde ikke fram med søksmål mot staten.

VARIG HUKOMMELSESTAP: Etter elektrosjokkbehandling mot depresjon, kunne ikke Steinar Hestad (53) en gang huske noe fra dagen han giftet seg med Monica Ørbakk Hestad (40). Foto: Bjørn Langsem
VARIG HUKOMMELSESTAP: Etter elektrosjokkbehandling mot depresjon, kunne ikke Steinar Hestad (53) en gang huske noe fra dagen han giftet seg med Monica Ørbakk Hestad (40). Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en fersk dom hevder Oslo tingrett at det var faglig forsvarlig av sykehuset å behandle Steinar Hestads depresjonsplager med elektrosjokk (ECT).

Dermed trenger ikke retten engang å vurdere om behandlingen er årsaken til at han i dag lider av voldsom hodepine og ikke husker oppveksten til sine egne barn. Han har da uansett ikke krav på pasientskadeerstatning.

4. mai i år skrev Dagbladet at 53-åringen ikke kan huske at han giftet seg med kona Monica Ørbakk Hestad (40). Oppveksten til barna er også slettet fra minnet.

- Fryktelig tungt - Det er fryktelig tungt å forholde seg til at jeg ikke husker oppveksten til barna eller at jeg giftet meg med Monica. I tillegg henger hodepinen der hele tida og gnager. Det tar krefter, det også, uttalte Steinar Hestad til Dagbladet.

Etter en depressiv periode våren 2011 havnet han på sykehus. Der var de kjappe til å tilby elektrosjokkbehandling.

Da Pasientskadenemnda (PSN) behandlet saken mente de faktisk at det var feil av sykehuset å gi Hestad elektrosjokkbehandling. PSN nektet ham likevel erstatning fordi de bestred at det er årsakssammenheng mellom ECT-behandlingen og helseskadene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer