- Ikke noe å skamme seg over

STOCKHOLM (Dagbladet/Expressen): Dronning Silvia (53) håper åpenheten omkring kronprinsesse Victorias (20) spiseforstyrrelser skal kunne hjelpe andre unge kvinner i samme situasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Spiseforstyrrelser er ikke noe å skamme seg over, sier Sveriges dronning i et intervju som svensk TV1 sender 1. nyttårsdag. Intervjuet inngår som en del av TV1s årlige program om den svenske kongefamilien.

Dronningen framholder at en av årsakene til at man valgte å gå ut med kronprinsessens spiseforstyrrelser var å kanskje kunne hjelpe andre som er i samme situasjon.

Dronningen vet at det er tusenvis av unge kvinner som har de samme problemene som Victoria, og at det finnes begrensede ressurser til behandling.

Hjelpe andre

Kronprinsesse Victorias spiseforstyrrelser kan bidra til å rette søkelyset mot problemet og bidra til at de mange som lider av dette får hjelp.

Den svenske kongefamilien håper at pressen skal la kronprinsessen få være mer i fred etter at man gikk ut med opplysninger om forstyrrelsene. - Vi tror presset mot henne vil bli redusert nå som alle vet hva det dreier seg om. Vi håper på medmenneskelighet og at hun ikke skal være så mye i søkelyset. Svært mye er blitt fokusert på henne - ikke minst i massemedia. Svenske og utenlandske massemediers store interesse for henne har gjort henne stresset, sier informasjonssjef Elisabeth Tarras-Wahlberg ved det svenske hoffet til Expressen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer